ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θεραπεία του κορωνοϊού με μονοκλωνικά αντισώματα: Επιτακτική ανάγκη να συνταγογραφείται από το Ελληνικό Κράτος και να δίνεται στους ασθενείς, για να γλυτώσουν το θάνατο!

Της σύνταξης του europost.gr

Επιτακτική και άμεση ανάγκη είναι η επίσημη έγκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ελληνικού Κράτους και χορήγηση στους ασθενούντες από κορωνοϊό της θεραπείας των μονοκλωνικών αντισωμάτων, που εφαρμόστηκε σε πολλούς επωνύμους διεθνώς και τους έσωσε από βέβαιο θάνατο!

Την αναγκαιότητα αυτή υπογράμμισε με κατηγορηματικό τρόπο, μιλώντας προς το europost.gr και ο καθηγητής Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας, αναφέροντας ότι αν δεν γίνει αυτό και επειδή αργούν οι εμβολιασμοί του πληθυσμού, θα υπάρξει άμεσος κίνδυνος να νοσήσουν χιλιάδες άνθρωποι ακόμα, πολλοί από τους οποίους θα κινδυνέψουν να χάσουν και τη ζωή τους!

Γιατί αργεί η έγκριση της συγκεκριμένης θεραπείας;

Μέχρι τώρα στα Ελληνικά νοσοκομεία, αλλά και στα περισσότερα νοσοκομεία της Ευρώπης, ακολουθούνται μέθοδοι θεραπείας για τους πάσχοντες από κορωνοϊό, που περιλαμβάνουν φάρμακα όπως το zithromax, η ρεμδεσιβίρη και η κορτιζόνη. Στη Γαλλία, η πανεπιστημιακή ομάδα του καθηγητού Ντιντιέ Ραούλ χρησιμοποίησε με επιτυχία και την υδροξυχλωροκίνη και θεράπευσε αρκετούς ασθενείς. Ο καθηγητής Ραούλ, όμως, στη συνέχεια στοχοποιήθηκε από πολλούς άλλους πανεπιστημιακούς, οι οποίοι παρουσίασαν έρευνες, που εμφάνιζαν την υδροξυχλωροκίνη να μην έχει θεραπευτικά αποτελέσματα και να προκαλεί πιθανώς και βλάβες.

Η θεραπεία του Τραμπ

Η μέθοδος θεραπείας με τα μονοκλωνικά αντισώματα έχει εγκριθεί στην Αμερική, αλλά στην Ευρώπη βρίσκεται ακόμη σε στάδιο προέγκρισης.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τραμπ, ο οποίος είναι 75 ετών και έχει υποκείμενα νοσήματα, έγινε γνωστό ότι θεραπεύτηκε μέσα σε λίγες ημέρες με την χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων, τα οποία οι θεράποντες ιατροί του απέκτησαν από την εταιρεία Regeneron. Στην Ελλάδα το πακέτο της θεραπείας φέρνει η εταιρεία Lilly Pharmaserve και στοιχίζει περίπου 1.000 ευρώ. Μέχρι τώρα ο Ελληνικός ΕΟΦ δεν έχει εγκρίνει επίσημα τη θεραπεία αυτή, αλλά οι πληροφορίες του europost.gr επιμένουν ότι είναι η θεραπευτική μέθοδος που έσωσε από βέβαιο θάνατο τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμο και τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ.κ Αναστάσιο καθώς επίσης και άλλους επωνύμους ασθενείς.

Όλοι όσοι πήραν τη σχετική θεραπεία υπέγραψαν μία δήλωση ότι συμμετέχουν εθελοντικά σε κλινικές δοκιμές, για να παρακάμψουν το γεγονός ότι δεν υπάρχει η έγκριση του ΕΟΦ.

Κίνδυνος να πεθάνουν χιλιάδες μέχρι να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός

Το μέγα ερώτημα, που ανακύπτει, είναι, από τη στιγμή που ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού αργεί, γιατί δεν εγκρίνεται επισήμως και δεν συνταγογραφείται από το ΕΣΥ η θεραπεία των μονοκλωνικών αντισωμάτων, με την οποία μπορεί να σωθούν χιλιάδες ζωές εκείνων που θα νοσήσουν, μέχρι να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός του 70% του πληθυσμού;

Ο καθηγητής Δημήτρης Κούβελας εξήγησε στο europost.gr ότι μόνον η θεραπεία των μονοκλωνικών αντισωμάτων μπορεί να λειτουργήσει ‘σαν γέφυρα σωτηρίας του πληθυσμού’, για να γεφυρώσει το μεγάλο χάσμα του χρόνου, που θα μεσολαβήσει από σήμερα μέχρι και την ολοκλήρωση του εμβολιασμού του πληθυσμού, η οποία προβλέπεται ότι θα φτάσει στο 70% το φθινόπωρο του 2021!

Back to top button