Θρήνος και οργή στην κηδεία της 17χρονης Νικολέτας στην Κρήτη: Αρνήθηκε να τη «διαβάσει» ο Παπάς!

Σήμερα το μεσημέρι, στο χωριό Μοχός, δόθηκε το τελευταίο αντίο στην 17χρονη Νικολέτα, μαθήτρια της Γ’ Λυκείου, που έχασε τη ζωή της όταν έπεσε από τη γέφυρα της Σταλίδας την Πέμπτη 23/5.

Στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου στο κοιμητήριο του Μοχού έγινε η εξόδιος ακολουθία σήμερα Σάββατο 25/5 στις 12 το μεσημέρι, με συγγενείς, φίλους, συμμαθητές και καθηγητές να παραβρίσκονται για να αποχαιρετήσουν τη Νικολέτα.

Θρήνος και οργή στην κηδεία της 17χρονης Νικολέτας στην Κρήτη

Παρά τον θρήνο για το χαμό της 17χρονης, η Μητρόπολη αρνήθηκε να διαβάσει το Ευαγγέλιο σύμφωνα με πληροφορίες από το cretalive.gr. Η απόφαση αυτή προκάλεσε κοινωνική αντίδραση και κατακραυγή, με τα τοπικά σάιτ να μεταδίδουν τον αναβρασμό και την οργή των ανθρώπων. Υποστηρίζεται ότι η στάση της Εκκλησίας είναι απόλυτα σκληρή σίγουρα όχι το αναγκαίο παράδειγμα καθώς όλοι ακόμα και η Εκκλησία οφείλει να σταθεί στο πλευρό της οικογένειας, να την στηρίξει και να της δώσει δύναμη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Η Νικολέτα, μια αθώα και ευαίσθητη κοπέλα, έχασε τη ζωή της σε τόσο νεαρή ηλικία. “Τέτοιες πράξεις, δυστυχώς, απομακρύνουν τον κόσμο από την εκκλησία,” έλεγαν οι συγγενείς και φίλοι της 17χρονης που έπεσε από γέφυρα και έχασε τη ζωή της ενώ στην ευρύτερη περιοχή επικρατεί αναβρασμός για την απόφαση αυτή της Μητρόπολης.

Δεν αυτοκτόνησε λένε οι δικοί της

Ωστόσο, ενώ η οικογένεια δείχνει να αμφισβητεί την εκδοχή της αυτοκτονίας, το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, βασιζόμενο στην ιατροδικαστική έκθεση, κατατάσσει την υπόθεση ως αυτοκτονία.

Η μεγαλύτερη αδερφή της αδικοχαμένης Νικολέτας μίλησε στην τηλεόραση Creta αδυνατώντας να πιστέψει πως δεν θα ξαναδεί την αδερφή της. «Ξέρω ότι σίγουρα δεν αυτοκτόνησε. Γιατί να αυτοκτονήσει ένα παιδί χαρούμενο. Μιλούσαμε πολύ συχνά, μου έλεγε όλες τις σκέψεις της, γιατί να αυτοκτονήσει;» «Ήταν μια χαρά, ήταν πολύ χαρούμενη γιατί ξέραμε ότι θα φύγουμε στο εξωτερικό. Κάποιες φορές αγχωνόταν λίγο με τις εξετάσεις, γιατί ήθελε να βγάλει έναν καλό βαθμό για το σχολείο, αλλά ήξερε ότι θα πάει να σπουδάσει στο εξωτερικό, οπότε δεν την ένοιαζε και τόσο»

«Την είχαν δει και το πρωί στη στάση του λεωφορείου, είχε βάλει και τα ωραία της ρούχα, ήταν μια χαρά. Ήταν η τελευταία ημέρα που θα έγραφε εξετάσεις στο σχολείο και ήταν μια χαρά. Ετοιμαζόταν για το καλοκαίρι, για να πάει για μπάνια, να ζήσει τη ζωή της. Ήταν πολύ χαρούμενο παιδί, δεν ξέρω»

Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ για τις καταγγελίες περί bullying

Ταυτόχρονα, η Αστυνομία της Χερσονήσου θα εξετάσει τις καταγγελίες που έχουν γίνει για το λεκτικό bullying που υπέστη η 17χρονη Νικολέτα στο σχολείο της, τόσο δημόσια όσο και από καταθέσεις οικείων πρόσωπων της. Ειδικότερα, η αδερφή της έχει καταθέσει ότι κάποιοι συμμαθητές και ένας καθηγητής της την προκαλούσαν. Με οδηγίες από την Εισαγγελέα, θα διεξαχθούν καταθέσεις και θα ερευνηθούν οι καταγγελίες για το bullying.

Η μητέρα της ζητά από όλους μόνο 1 πράγμα

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Δήμου Χερσόνησου από τον τραγικό χαμό της 17χρονης μαθήτριας που, έπεσε από τη γέφυρα του Αποσελέμη στον ΒΟΑΚ, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Οι Αρχές ερευνούν με προσοχή τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το κορίτσι, που ετοιμαζόταν να δώσει Πανελλήνιες, βρέθηκε στο κενό.

Σύμφωνα με το creta24.gr, η 17χρονη Νικολέτα έφυγε με τα πόδια από το σχολείο της, τελιώνοντας την εξέτασή της στο πλαίσιο των ενδοσχολικών εξετάσεων, λίγο πριν πέσει από τη γέφυρα. Οι αστυνομικές Αρχές φέρονται να εξετάζουν πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο της αυτοχειρίας, χωρίς όμως να μπορούν μέχρι στιγμής να αποκλείσουν το σενάριο του δυστυχήματος.

Οι έρευνες επικεντρώνονται στο ενδεχόμενο να είχε προηγηθεί κάποιο περιστατικό που την αναστάτωσε.

Έκκληση απευθύνει η μητέρα της 17χρονης σε όποιον ξέρει κάτι

Τραγικές φιγούρες η μητέρα και η αδελφή της 17χρονης, οι οποίες βρέθηκαν στο σημείο που έπεσε η μαθήτρια.

Η οικογένεια της 17χρονης απευθύνει έκκληση σε όποιον έτυχε να περάσει από το σημείο την ώρα του δυστυχήματος να επικοινωνήσει με την Αστυνομία.

Στο Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου μεταξύ άλλων κλήθηκαν για να καταθέσουν καθηγητές και μαθητές του σχολείου της 17χρονης.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε κλήση στην Αστυνομία από άτομο που είδε τη 17χρονη στη γέφυρα, ενώ τουρίστριες προσπάθησαν να προσεγγίσουν τη νεαρή μαθήτρια και να της μιλήσουν όμως όταν έφτασαν, ήταν ήδη αργά.

Οι συντοπίτες της 17χρονης μαθήτριας Γ’ λυκείου, που ετοιμαζόταν μάλιστα να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις και η οποία επίσης τις επόμενες ημέρες θα γιόρταζε τα γενέθλιά της, είναι συγκλονισμένη από τον τραγικό χαμό της.

Το κορίτσι ήταν το μεσαίο παιδί πενταμελούς οικογένειας.

Τα μέλη της Ομάδας “Μοχός Ηρακλείου Κρήτης” στη σελίδα τους στο Facebook γράφουν: “Δυστυχώς είναι αλήθεια… δυστυχώς ένα δικό μας παιδί έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο, τόσο σύντομα… Η ιατροδικαστική έρευνα και η δικαιοσύνη με τις καταθέσεις θα δώσουν απαντήσεις σε κάθε ερώτημα … και θα διαλευκάνουν το παραμικρό… Ο Μοχός και η Σταλίδα θρηνούν τον απροσδόκητο χαμό της 17χρονης χαμογελαστής και πρόσχαρης Νικολέτας Παπαδογιαννάκη… Τα Λόγια περιττεύουν… Σιωπή και προσευχή αυτές τις δύσκολες ώρες είναι το παν… Φως, κουράγιο και δύναμη στους οικείους της…”.

Exit mobile version