Τι συμβαίνει στο υπουργείο Μετανάστευσης; Έρευνα για διασπάθιση κονδυλίων με απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών!

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, σε συνέχεια καταγγελιών πολιτών αλλά και της Ευρωπαϊκής Εισαγγελέως, αρμόδιας για την κατάχρηση ευρωπαϊκού χρήματος, ξεκίνησε διαδικασίες και ελέγχους, εκτός από τις μεγάλες εταιρείες πληροφορικής, σε εταιρείες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για τη διαδικασία που ακολουθούν.

Αυτό όμως φαίνεται δεν πτοεί τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Καιρίδη που αντί να ασχοληθεί με τους παράνομους μετανάστες που έχουν γεμίσει τη χώρα, προχωράει σε διαδικασία ανάθεσης 10 εκατομμυρίων για «τεχνική βοήθεια» στα ευρωπαϊκά ταμεία της μετανάστευσης.

Με διαδικασία προκήρυξης που υπέγραψε στις 8 Απριλίου, αναζητά ενδιαφερόμενους για να τον βοηθήσουν να «παρακολουθήσει και να συντονίσει» συγκεκριμένες δράσεις και φυσικά να κάνει και ενέργειες δημοσιότητας, αλα λίστα Πέτσα.

Όπως διαβάζουμε σε δική του ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου του έχει λάβει για αυτή τη διαδικασία 66.971.007,52 ευρώ.

Το σημαντικό είναι ότι τα 55 από τα 67 εκατομμύρια αφορούν δράσεις της Αστυνομίας και του Λιμενικού.

Άραγε ο Καιρίδης έχει συνεννοηθεί με τους συναδέλφους του;

Γιατί ακούγεται ότι και οι δύο θα ακολουθήσουν τη διαδικασία Κικίλια και θα ζητήσουν από το ΤΑΙΠΕΔ να τρέξει τα έργα, όπως το ΑΙΓΙΣ. Και το ΤΑΙΠΕΔ πληρώνεται για αυτή τη διαδικασία.

Άρα τι διαδικασία θα γίνει; Θα πληρώσουν τα άλλα Υπουργεία από εθνικά λεφτά το ΤΑΙΠΕΔ και ο Καιρίδης θα δώσει τα χρήματα της τεχνικής βοήθειας με αυτή τη διαγωνιστική διαδικασία;

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι βασικό κριτήριο για τη διαδικασία ανάθεσης είναι οι ενδιαφερόμενοι να έχουν υλοποιήσει επιτυχώς κατά τα τελευταία τρία έτη ένα συγχρηματοδοτούμενο έργο παροχής υπηρεσιών υποστήριξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

Κριτήριο για το οποίο πιθανώς να ενδιαφερθεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού διότι αφενός ακούγεται ότι ελάχιστες εταιρείες έχουν κάνει τέτοια διαδικασία αφετέρου ελάχιστη σχέση έχει με το ίδιο το έργο, που κατά βάση αφορά διαδικασία προμήθειας εξοπλισμού επιτήρησης συνόρων από την Αστυνομία και το Λιμενικό.

Φανταζόμαστε ότι όλα αυτά είναι τυχαία και πώς η διαδικασία ανάθεσης θα προσελκύσει το ενδιαφέρον πάνω από μίας συμβουλευτικής εταιρείας (ή ένωσης εταιρειών).

Exit mobile version