COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το έφτιαχνε η γιαγιά: Κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο, με γεμιστές κόκκινες πιπεριές και φέτα




Το ψητό κοτόπουλο, κυκλωμένο από πατάτες μελωμένες, με τραγανές ακρούλες, με το ζουμάκι του, είναι από εκείνα τα φαγητά που τα φτιάχνουμε, τα ξαναφτιάχνουμε και δεν τα βαριόμαστε ποτέ. Από τα πιο κλασικά φουρνιστά που μας μαζεύουν γύρω από το τραπέζι τις Κυριακές.

Όμως για να προσγειωθεί στο τραπέζι με ψαχνό ζουμερό και νόστιμο και πετσούλα τραγανή, και οι πατάτες, που θέλουν άλλη θερμοκρασία και περισσότερο χρόνο ψησίματος, να γίνουν όπως πρέπει, χρειάζεται λίγη προσοχή, λίγη φροντίδα παραπάνω. Το μυστικό είναι το ζουμί της κόκκινης πιπεριάς Φλωρίνης που δίνει όλο το χρώμα στο φαγητό!

Χορηγούμενο

Το έφτιαχνε η γιαγιά: Κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο, με γεμιστές κόκκινες πιπεριές με φέτα

 

Υλικά
Μερίδες: 4
1 κοτόπουλο, κομμένο σε 6 κομμάτια (ζητάμε από τον χασάπη να μας το κόψει ή παίρνουμε έτοιμο κομμένο, που πωλείται σε δισκάκια στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ – μπορεί να είναι κομμένο σε 9 κομμάτια, αλλά δεν μας πειράζει)

Χορηγούμενο

1.200 γρ. πατάτες, κομμένες κυδωνάτες, αλατοπιπερωμένες γενναία
λίγη ξερή ή φρέσκια ρίγανη για το σερβίρισμα

5 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης

Φέτα 5 μεγάλα κομμάτια

 

Χορηγούμενο

Το έφτιαχνε η γιαγιά: Κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο, με γεμιστές κόκκινες πιπεριές με φέτα

Για τη σάλτσα-μαρινάδα του ταψιού

χυμός και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 φλιτζ. τσαγιού νερό
χυμός από 3 λεμόνια και ξύσμα
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για το σερβίρισμα
3 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ή 1 κουτ. σούπας ρίγανη
λίγο αλάτι και πιπέρι καγιέν ή φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Χορηγούμενο

Διαδικασία

Για να φτιάξουμε κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες, ξεκινάμε ανακατεύοντας τα υλικά για τη σάλτσα και ρίχνουμε μερικές κουταλιές πάνω από το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε αλατοπίπερο και κάνουμε μασάζ με τα χέρια μας (φοράμε γάντια μιας χρήσης ή πλένουμε καλά τα χέρια μας μετά, ρίχνοντας και λίγο ξίδι).
Αφήνουμε το κοτόπουλο στην άκρη, να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί, περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και 1 φλιτζ. τσαγιού (200 ml) νερό, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε το ταψί σφιχτά με αλουμινόχαρτο.

Εκεί προσθέτουμε και τις γεμιστές κόκκινες πιπεριές που θα δώσουν το τελικό υπέροχο ζουμάκι
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, για 50 λεπτά.
Βγάζουμε από τον φούρνο, ξεσκεπάζουμε το ταψί και βάζουμε ανάμεσα στις πατάτες τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Ξαναβάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε –χωρίς αλουμινόχαρτο αυτή τη φορά– για ακόμα 40 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να ροδίσουν οι πατάτες. Το φαγητό στο τέλος θα πρέπει να μείνει με το λάδι του.
Σερβίρουμε σε πιάτα, περιχύνουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και ξερή ή φρέσκια ρίγανη και συνοδεύουμε με φέτα.




Back to top button