COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το λάθος που κάνουμε όταν φτιάχνουμε μακαρόνια με κιμά σύμφωνα με τους Ιταλούς

Τα μακαρόνια με κιμά αποτελούν ένα αγαπημένο γεύμα στην Ελλάδα, αν και δεν ανήκουν στην παραδοσιακή ιταλική κουζίνα παρά τη βάση τους στα ζυμαρικά.

Η διάσημη σάλτσα μπολονέζ (ragù alla bolognese), προέρχεται από την ιταλική πόλη της Μπολόνια, όπως υποδηλώνει το όνομά της. Ωστόσο, το πιάτο μακαρόνια με κιμά έγινε δημοφιλές στη Γαλλία και στη συνέχεια εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

Σήμερα, τα μακαρόνια με κιμά σερβίρονται και στην Ιταλία, κυρίως σε τουριστικά μέρη που εξυπηρετούν πολλούς ξένους επισκέπτες, οι οποίοι συχνά τα προτιμούν.

Οι Ιταλοί προτιμούν τις ταλιατέλες αντί για τα σπαγγέτι για την παρασκευή της αυθεντικής μακαρονάδας μπολονέζ. Όπως εξηγεί η Ιταλίδα επικεφαλής σεφ του εστιατορίου “Pasta Evangelists” στο Λονδίνο, Ρομπέρτα Ντ’Ελια, οι ταλιατέλες έχουν την ιδανική επίπεδη επιφάνεια για να απορροφούν τη σάλτσα και το σχήμα τους εξασφαλίζει την ιδανική αναλογία κιμά και ζυμαρικών σε κάθε πιρουνιά. Συνήθως, οι Ιταλοί μάγειρες προτιμούν φρέσκες ταλιατέλες, φτιαγμένες με αυγό, για ακόμα καλύτερη απορρόφηση της σάλτσας.

Αντίθετα, τα σπαγγέτι χρησιμοποιούνται σε σάλτσες με βάση την κρέμα ή το λάδι, όπως η καρμπονάρα ή η μακαρονάδα aglio e olio.

Όπως επισημαίνει η Ρομπέρτα Ντ’Ελια, στην Ιταλία υπάρχουν περίπου 250 έως 300 διαφορετικοί τύποι ζυμαρικών, καθένας με τη δική του χρήση και συνδυασμό με διαφορετικές σάλτσες.

Back to top button