Η πιο νόστιμη συνταγή για αφράτη στριφτή τυρόπιτα που δε θα μπορεί να αντισταθεί μέχρι και ο πιο δύσκολος επισκέπτης!
Το μυστικό για να διατηρηθεί η ζύμη αφράτη είναι λίγο ξύδι σε συνδυασμό με τη σόδα που δίνουν ένα αποτέλεσμα μαγικό.
Υλικά
- 400 γρ αλεύρι
- 30 γρ ηλιέλαιο
- 30γρ ξύδι
- 1 αυγό
- 1 κ.γ αλάτι
- 1 κ.σ ζάχαρη
- 1/2 κουτακι σόδα(150γρ)
- Τυρί τριμμένο
- Σουσάμι η παπαρουνόσπορο (προεραιτικά)
Εκτέλεση
- Χτυπάμε το αυγό με τα υγρά, προσθέτουμε λίγο, λίγο το αλεύρι, που έχουμε αναμείξει αλάτι και ζάχαρη, με τη σόδα σιγά, σιγά μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη.
- Αφήνουμε 1ωρα να ξεκουρ6αστει και χωρίζουμε σε 8 κομμάτια
- Ανοίγουμε λεπτό φύλλο κάθε κομμάτι, χωρίζουμε στα 2 και προσθέτουμε τυρί στην μεγάλη πλευρά
- Ρολάρουμε να γίνει μπαστούνι και φτιάχνουμε τη στριφτή πιτούλα
- Αλείφουμε με λίγο γάλα, ρίχνουμε σουσάμι η παπαρουνόσπορο και ψήνουμε στους 200ο για 30′