Τσουρέκι με σοκολάτα – Θα γλύφεις και τα δάκτυλά σου

Το τσουρέκι με σοκολάτα είναι μια πιο premium, εκδοχή του παραδοσιακού ελληνικού τσουρεκιού με γέμιση φουντούκι, επικάλυψη με ganache και μια δόση χλιδής.

Το τσουρέκι σοκολάτας συνδυάζει την παραδοσιακή υφή του τσουρεκιού με τη βαθιά, βελούδινη απόλαυση της σοκολάτας, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που δύσκολα μένει για δεύτερη μέρα!

Ιδανικό για πρωινό, απογευματινό καφέ ή απλώς όταν θες να κεράσεις κάτι ξεχωριστό, το τσουρέκι σοκολάτας είναι μια συνταγή που δεν αποτυγχάνει ποτέ να κλέψει καρδιές.

Τσουρέκι με σοκολάτα 

Χρόνος Παρασκευής

Υλικά (για 2 μεγάλα τσουρέκια)

Για τη ζύμη:

Για τη γέμιση

Για επικάλυψη

Εκτέλεση

  1. Ξεκίνημα με τη μαγιά:
    Ανακατεύεις τη μαγιά με λίγο από το χλιαρό γάλα και 1 κ.γ. ζάχαρη. Άφησέ την να ενεργοποιηθεί (10-15 λεπτά, να αφρίσει).

  2. Ζύμωμα:
    Στον κάδο του μίξερ (ή με τα χέρια), βάλε όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης εκτός από το βούτυρο. Ζύμωσε μέχρι να ενωθούν.
    Πρόσθεσε σταδιακά το λιωμένο βούτυρο και συνέχισε το ζύμωμα για 10-15 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και να μην κολλάει.

  3. Πρώτο φούσκωμα:
    Σκέπασε και άφησε σε ζεστό μέρος για 1,5 – 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

  4. Γέμιση & πλέξιμο:
    Χώρισε τη ζύμη σε 2 μέρη. Κάθε μέρος σε 3 κομμάτια. Άνοιξέ τα με πλάστη σε λωρίδες, άλειψε με τη γέμιση σοκολάτας, τύλιξέ τα ρολό και πλέξε κοτσίδα.
    Βάλ’ τα σε ταψί με λαδόκολλα.

  5. Δεύτερο φούσκωμα:
    Άφησε τα τσουρέκια να φουσκώσουν ξανά για 45-60 λεπτά.

  6. Ψήσιμο:
    Προθέρμανε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα. Άλειψε με αυγό. Ψήσε για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

  7. Επικάλυψη σοκολάτας:
    Ζέστανε την κρέμα γάλακτος, ρίξε μέσα τη σοκολάτα, άφησέ την λίγο και ανακάτεψε να λιώσει. Περίχυσε τα τσουρέκια και γαρνίρισε.

Tips

Exit mobile version