COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο με φέτα και γιαούρτι έτοιμη σε 10 λεπτά

Πεντανόστιμη, πανεύκολη, οικονομική και πολύ χορταστική

Μία μαμαδίστικη τυρόπιτα χωρίς φύλλο με φέτα και γιαούρτι που είναι έτοιμη σε 10 λεπτά. Είναι μία τέλεια επιλογή για το Κυριακάτικο τραπέζι, ως συνοδευτικό, για το σχολείο αλλά και την δουλειά, αφού είναι πεντανόστιμη, πανεύκολη, οικονομική και πολύ χορταστική. Δοκιμάστε την!

Υλικά για την τυρόπιτα:

  • Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 240 γραμμάρια
  • Αυγα 2 φρέσκα
  • Φέτα 400 γραμμάρια
  • Ελαιολαδο 160 ml
  • Γιαούρτι Στραγγιστό 1 κεσεδάκι
  • Αλατι 1 πρέζα
  • Πιπέρι 1 πρέζα
  • Μπέικιν Πάουντερ 1 κουταλιά της σούπας

Για το πασπάλισμα

  • Σουσάμι Κατά βούληση

Διαβάστε επίσης: Νηστίσιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλο με 4 μόνο υλικά

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την τυρόπιτα χωρίς φύλλο με φέτα και γιαούρτι:

Αρχικά σε μία λεκάνη χτυπάμε το στραγγιστό γιαούρτι, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε έναν ομοιόμορφο χυλό. Θρυμματίζουμε στο μείγμα την φέτα με τα χέρια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Στη συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ. Σιγά σιγά βάζουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με τα αυγά, φροντίζοντας παράλληλα να ανακατεύουμε καλά. Αν το μείγμα βγει σφιχτό προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο νερό και ανακατεύουμε παράλληλα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας και λαδώνουμε ένα ταψί κουζίνας. Βάζουμε στο λαδωμένο ταψί το μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στο κάτω μέρος του φούρνου, στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 45 λεπτά.

Πεντανόστιμη τυρόπιτα με γιαούρτι έτοιμη σε χρόνο μηδέν

Χρησιμοποιούμε μείγμα από τυριά της αρεσκείας μας και μια μικρή ποσότητα γιαουρτιού που δίνει ωραία γεύση αλλά και υφή στην πίτα.

15′ προετοιμασία, 35′ μαγείρεμα, Σύνολο: 50′

Υλικά

Μερίδες: 8

  • 500 γρ. τυριά διάφορα (καλύτερα να υπερισχύει η φέτα)
  • 250 γρ. γάλα
  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο + λίγο για το σκεύος
  • 3 αυγά μεσαίου μεγέθους ή 2 μεγάλα
  • 1/2 κεσεδάκι (100 γρ.) γιαούρτι

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε την τυρόπιτα χωρίς φύλλο, ξεκινάμε θρυμματίζοντας τη φέτα με τα χέρια μας και τρίβουμε τα υπόλοιπα τυριά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  • Βάζουμε στο μίξερ το γάλα, το αλεύρι και το ελαιόλαδο.
  • Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  • Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε τα τυριά, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.
  • Λαδώνουμε ένα πυρέξ ή ένα αντικολλητικό ταψί.

Μυστικά

  • Μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα και ψιλοκομμένα μυρωδικά (άνηθο, μαϊντανό κ.λπ.)
  • Για να κάνει κρούστα η πίτα, κρατάμε λίγο τριμμένο τυρί και πασπαλίζουμε την πίτα πριν τη βάλουμε στον φούρνο.
  • Μπορούμε να την κάνουμε και χωρίς μίξερ. Απλώς ανακατεύουμε προσεκτικά το μείγμα για να μην κάνει σβόλους το αλεύρι.
  • Καλύτερα να μην επιλέξουμε μόνο πολύ αλμυρά τυριά.

Back to top button