COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τυρόπιτα με λιαστή ντομάτα, ελιές και πιπεριά

Έτοιμη στο πι και φι!

Η τυρόπιτα είναι ένα παραδοσιακά αγαπημένο μας φαγητό. Ποτέ δεν το βαριόμαστε και πάντα επιλέγουμε να έχει μια θέση στα γιορτινά μας τραπέζια.

Η τυρόπιτα με λιαστή ντομάτα, ελιές και πιπεριά είναι μια συνταγή πανεύκολη, με τόσο νόστιμη γεύση που θα σας κάνει να φάτε ένα ολόκληρο ταψί μόνοι σας!

Υλικά για την τυρόπιτα

  • 1 πακέτο χωριάτικα φύλλα για πίτα ή ζύμη για χωριάτικα φύλλα πίτας
  • 600γρ. λευκό τυρί
  • 1 φλιτζ. ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 10 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης (από βάζο) ψιλοκομμένη
  • 1κ.σ. κοφτή ρίγανη
  • 1 αυγό
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 50γρ. μαργαρίνη ή ελαιόλαδο
  • 20γρ. βούτυρο
  • 3 -4 κ.σ. σουσάμι

Δείτε επίσης: Τυρόπιτα χωρίς φύλλο με φέτα και γιαούρτι έτοιμη σε 10 λεπτά

Εκτέλεση για την τυρόπιτα

  1. Αν θέλουμε να φτιάξουμε εμείς τα φύλλα ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη.
  2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Τρίβουμε το τυρί σε μπολ και προσθέτουμε τις ελιές, τη πιπεριά, τις λιαστές ντομάτες, την ρίγανη, το πιπέρι και το αυγό καλά χτυπημένο. Ανακατεύουμε καλά.
  3. Λιώνουμε το βούτυρο και την μαργαρίνη σε μπρίκι. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι. Βάζουμε ένα φύλλο στο ταψί απλωμένο ώστε να κλείσουμε στο τέλος την πίτα από πάνω. Βουτυρώνουμε με πινελάκι. Βουτυρώνουμε καλά και τις άκρες για να μην στεγνώσουν.
  4. Βάζουμε δεύτερο φύλλο χωρίς να το απλώσουμε, ουσιαστικά το ”τσαλακώνουμε” και βουτυρώνουμε.
  5. Συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα. Αλείφουμε τα φύλλα με βούτυρο ένα-ένα.
  6. Βάζουμε τη μισή γέμιση και απλώνουμε να έχει παντού.
  7. Απλώνουμε ένα ακόμη φύλλο από πάνω, προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
  8. Κλείνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω. Βουτυρώνουμε και κόβουμε σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που τα θέλουμε.
  9. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

Χρήσιμα tips για την τυρόπιτα

  • Οι πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά κυρίως είναι καλή πηγή των βιταμινών Α και C. H βιταμίνη Α προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις και κάνει καλό
  • Οι ελιές είναι πολύ χρήσιμες για τη διατροφή μας και δεν είναι τόσο επικίνδυνες σε θερμίδες όπως πιστεύουν μερικοί. 5 μικρές ελιές ή 3 μεγάλες μας δίνουν μόλις 45 θερμίδες. Οι ελιές δρουν ευεργετικά

Back to top button