Βάσεις 2023: Τέλος η αγωνία – Η ώρα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων

Αντίστροφη μέτρηση για τις Βάσεις 2023. Οι τελευταίες πληροφορίες και η ώρα της ανακοίνωσης.

Μπαίνει τέλος στην αγωνία των υποψηφίων των Πανελληνίων με την ανακοίνωση των Βάσεων 2023 που θα φέρει και το ξεκίνημα αναζήτησης της φοιτητικής κατοικίας. Για μια ακόμα χρονιά, τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν πριν το τέλος του Ιουλίου, προκειμένου να έχουν γονείς και παιδιά τον απαραίτητο χρόνο για να προετοιμαστούν πριν την έναρξη των μαθημάτων.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου ανακοίνωσε ότι οι βάσεις θα ανακοινωθούν μέχρι την Παρασκευή 28 Ιουλίου, με όλες τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για δημοσίευση των αποτελεσμάτων ακόμα και αύριο, Πέμπτη 27 Ιουλίου.

Πέρσι, το 2022 οι βάσεις είχαν ανακοινωθεί λίγο πριν τις 6 το απόγευμα στις 28 Ιουλίου, γεγονός που ενδεχομένως δείχνει και τον χρονικό ορίζοντα για φέτος.

Βάσεις 2023: Πού θα δείτε τα αποτελέσματα

Οι τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 σε όλα τα πεδία

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γιώργος Χατζητέγας, εκπαιδευτικός αναλυτής, το χαμηλότερο βαθμολογικό «κατώφλι» για την είσοδο στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που προκύπτει από τις μέσες βαθμολογίες των υποψηφίων στα τέσσερα μαθήματα, διαμορφώνονται ως εξής:

Ειδικότερα για το πώς θα κινηθούν οι βάσεις φέτος, από την ανάλυση των στατιστικών δεδομένων προκύπτουν τα εξής:

Σύμφωνα με τον Αντώνη Φλωρόπουλο που γράφει στα Νέα οι βάσεις θα κινηθούν ως εξής:

Εν κατακλείδι, το κύριο χαρακτηριστικό των φετινών βάσεων θα είναι η μικρή αύξηση στο πρώτο και δεύτερο πεδίο, μικρή μείωση στο τρίτο και αυξομειώσεις στο τέταρτο. Το φαινόμενο αυτό θα το δούμε περισσότερο στα υψηλά κλιμάκια και όχι τόσο στα μεσαία και χαμηλά, όπου οι κλυδωνισμοί θα είναι μικρότεροι.

Exit mobile version