Βαθαίνει το χάσμα ανάμεσα σε Κάρολο και Χάρι: Βρέθηκαν χωριστά σε εκδηλώσεις, σε απόσταση αναπνοής, στο Λονδίνο και δεν συναντήθηκαν ούτε ένα λεπτό!

Ο δούκας του Σάσεξ, πρίγκιπας Χάρι, και ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ θα πραγματοποιήσουν και οι δύο δημόσιες εμφανίσεις στο Λονδίνο, την Τετάρτη (08/05), αλλά δεν θα συναντηθούν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το BBC, ο πρίγκιπας Χάρι έφθασε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου για μια λειτουργία που θα σηματοδοτήσει τη 10η επέτειο των Invictus Games, του αθλητικού διαγωνισμού για τραυματίες άνδρες και γυναίκες του στρατού, τον οποίο βοήθησε να ιδρυθεί. Από την πλευρά του, ο βασιλιάς Κάρολος, του οποίου η θεραπεία για τον καρκίνο βρίσκεται σε εξέλιξη, θα συναντηθεί με το κοινό σε μία δημόσια εκδήλωση στον κήπο του Παλατιού του Μπάκιγχαμ, μερικά χιλιόμετρα μακριά.

Ο εκπρόσωπος του δούκα του Σάσεξ δήλωσε ότι το «πλήρες πρόγραμμα» του βασιλιά Καρόλου Γ’ εμπόδισε οποιαδήποτε συνάντηση. Επισημαίνεται ότι ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος ζει τώρα στην Καλιφόρνια, είδε για τελευταία φορά τον βασιλιά Κάρολο Γ’ από κοντά, λίγο μετά την ανακοίνωσή του, τον περασμένο Φεβρουάριο, ότι υποβάλλεται σε θεραπεία για μια απροσδιόριστη μορφή καρκίνου.

Πάντως, ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ επέστρεψε έκτοτε σε ορισμένα δημόσια καθήκοντα, αλλά συνεχίζει να λαμβάνει ιατρική περίθαλψη. Μάλιστα, την Τετάρτη (08/05), εθεάθη να βγάζει το καπέλο του και με αυτό να χαιρετά το πλήθος, που τον υποδέχθηκε, τραγουδώντας τον Εθνικό Ύμνο στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Ο πρίγκιπας Χάρι δεν αναμένεται, επίσης, να συναντήσει τον πρίγκιπα ή την πριγκίπισσα της Ουαλίας, η οποία επίσης πάσχει από καρκίνο, όσο βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Υπενθυμίζεται ότι, την Τρίτη (07/05), εκπρόσωπος του δούκα του Σάσεξ δήλωσε: «Σε απάντηση των πολλών ερωτήσεων και των συνεχιζόμενων εικασιών σχετικά με το αν ο δούκας θα συναντηθεί με τον πατέρα του κατά την παραμονή του στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτή την εβδομάδα, δυστυχώς αυτό δεν θα είναι δυνατό λόγω του πλήρους προγράμματος της Αυτού Μεγαλειότητας. Ο δούκας έχει βέβαια κατανόηση για το ημερολόγιο των υποχρεώσεων του πατέρα του και διάφορες άλλες προτεραιότητες και ελπίζει να τον δει σύντομα».

Exit mobile version