Βόλος: Εργαζόμενη πολύτεκνη μητέρα τραυματίστηκε με εγκαύματα στο χέρι, πόδια και πρόσωπο από καυστικό υγρό

Εργατικό ατύχημα με καυστικό υγρό συνέβη στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, με θύμα μια πολύτεκνη εργαζόμενη. Η εργαζόμενη υπέφερε από εγκαύματα στο χέρι, τα πόδια και ήπια στο πρόσωπο.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος ΟΤΑ Μαγνησίας, το ατύχημα με το καυστικό υγρό συνέβη χθες το απόγευμα κατά τη διάρκεια της αποκομιδής ανακυκλώσιμων υλικών στη Νεάπολη.

Η κατάσταση της παρακολουθείται, ενώ οι συνάδελφοι της εκφράζουν ανησυχία για τους κινδύνους που διατρέχουν στην εργασία τους.

Η εργαζόμενη υπέστη εγκαύματα στο χέρι, τα πόδια και ελαφρά στο πρόσωπο, όταν τα ρούχα της τρύπησαν.

Η άμεση αντίδρασή της και η εμπειρία της την έσωσαν, καθώς απομακρύνθηκε γρήγορα από το σημείο.

Βόλος: Εργαζόμενη πολύτεκνη μητέρα τραυματίστηκε με εγκαύματα στο χέρι, πόδια και πρόσωπο από καυστικό υγρό

Αφού οι συνάδελφοί της της προσέφεραν πρώτες βοήθειες με νερό, τη μετέφεραν στο πλησιέστερο φαρμακείο και στη συνέχεια στο νοσοκομείο.

Σε ανακοίνωση των ΟΤΑ Μαγνησίας αναφέρονται τα εξης: «Αυτά είναι τα μεγάλα προβλήματα των Δήμων όπως η υγιεινή και ασφάλεια των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτούς και πολύ περισσότερο των ανθρώπων που είναι σε μάχιμες υπηρεσίες.

Βόλος: Εργαζόμενη πολύτεκνη μητέρα τραυματίστηκε με εγκαύματα στο χέρι, πόδια και πρόσωπο από καυστικό υγρό

Αντί λοιπόν να ασχοληθούν οι Δήμαρχοι με τις προσλήψεις προσωπικού, την εκπαίδευσή του, την έλλειψη μηχανικού εξοπλισμού, την απόσυρση όλων των επικίνδυνων παλαιών οχημάτων,την ευαισθητοποίηση των πολιτών και τον έλεγχο όσον αφορά τον τρόπο που απομακρύνουν τα σκουπίδια και σε ποιον από τους δύο κάδους (μπλέ ή πράσινο) και την απαίτηση για οικονομική ενίσχυση από την κυβέρνηση για όλα τα παραπάνω εμείς βιώνουμε διπλές βάρδιες γιατί δεν υπάρχει προσωπικό, οχήματα με χαλασμένες πόρτες που τις κρατά ο οδηγός την ώρα της οδήγησης, χώρους εργασίας μέσα στη μούχλα 9 μήνες μετά τις πλημμύρες και κούνημα του δακτύλου.

Ο Σύλλογός μας απαιτεί να τηρηθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων σε όλους τους χώρους εργασίας . Ευχόμαστε καλή ανάρρωση στη συναδέλφισσά μας και γρήγορα να είναι και πάλι κοντά μας».

Διαβάστε επίσης:

Βόλος: Επίθεση με βρισιές και προσβολές στο δημοτικό συμβούλιο – Πρωταγωνίστρια η δημοτική σύμβουλος Φωτεινή Κοκκινάκη (Βίντεο)

Exit mobile version