Όργιο τηλεφωνικών υποκλοπών από τις Μυστικές Υπηρεσίες επί Κυριάκου Μητσοτάκη! Πάνω από 25.000 ανακοινώθηκαν από την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) για την διετία 2019 έως 2020! Οι πολίτες απαιτούν από τον Πρωθυπουργό να ανακοινωθούν επισήμως οι λόγοι αυτών των δήθεν «νομίμων» παρακολουθήσεων!

Όπως προκύπτει από επίσημες ανακοινώσεις της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) ένα όργιο τηλεφωνικών παρακολουθήσεων έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της Πρωθυπουργικής θητείας του Κυριάκου Μητσοτάκη: Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μόνον κατά τη διετία 2019 – 2020 έγιναν 25.000 τηλεφωνικές παρακολουθήσεις με την επίκληση νομιμοφανών λόγων, τους οποίους κανείς δεν ομολογεί και κανείς για την ώρα δεν ξέρει!

Είναι προφανές ότι για να υπάρξει άλλοθι νομιμοφάνειας χρησιμοποιήθηκαν ένας ή δύο εισαγγελείς προκειμένου να βάλουν την υπογραφή τους και να κάνουν αποδεκτά σχετικά αιτήματα της ΕΥΠ, τα οποία συνέδεαν αορίστως δημόσια πρόσωπα με διάφορες φήμες και διαρροές, που τα έβαζαν στο στόχαστρο κάποιας δήθεν «απαραίτητης έρευνας».

Το θέμα, που προκύπτει είναι τεράστιο και αφορά στον ίδιο τον κεντρικό πυρήνα του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, από τη στιγμή που αρχίζουν να ανοίγουν κάποια στόματα στην ΕΥΠ και να κάνουν λόγο για «τηλεφωνικές επισυνδέσεις σε συνομιλίες πολιτικών προσώπων, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών κλπ».

Πιο αναλυτικά, το σχετικό ρεπορτάζ έχει ως εξής:

Ασύλληπτα είναι τα νούμερα των «νόμιμων επισυνδέσεων» σύμφωνα με τα στοιχεία της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ).

Εν μέσω του σκανδάλου για την υποκλοπή του τηλεφώνου του προέδρου του ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη για το οποίο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε να αναλάβει την ουσιαστική ευθύνη περιοριζόμενος να πει ότι «δεν γνώριζε», τα στοιχεία από την ΑΔΑΕ δείχνουν ότι οι παρακολουθήσεις έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα κοινή πρακτική.

Όπως αναφέρεται μόνο στα έτη 2019 και 2020 πραγματοποιήθηκαν πάνω από 25.000 άρσεις απορρήτου επικοινωνιών για λόγους εθνικής ασφάλειας κατόπιν αντίστοιχων εισαγγελικών παραγγελιών.

Πιο συγκεκριμένα το 2019 πραγματοποιήθηκαν 11.680 ενώ το 2020 13.751 για ένα σύνολο 25431 «επισυνδέσεων».

Παράλληλα τρομακτική είναι και η αύξηση των παρακολουθήσεων την τελευταία δεκαπενταετία. Βέβαια σε αυτό ίσως έχει παίξει ρόλο και η θεαματική αυξήσω των κινητών τηλεφώνων στη χώρα.

Exit mobile version