Βουλιαγμένη: Οδηγός μηχανής πέρασε όχι 1, αλλά 12 κόκκινα φανάρια στη σειρά! – “Τσούζει” το πρόστιμο που πρέπει να πληρώσει

Το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή της Βουλιαγμένης αστυνομικοί της Τροχαίας που διενεργούσαν ελέγχους σε οχήματα εντόπισαν την μοτοσικλέτα η οποία δεν είχε πινακίδες κυκλοφορίας και θέλησαν να την ελέγξουν. Ο οδηγός της μηχανής στην προσπάθεια του να αποφύγει τον έλεγχο παραβίασε πάνω από 10 κόκκινα φανάρια.

Ο οδηγός της μηχανής δεν υπάκουσε και τράπηκε σε φυγή διαπράττοντας σωρεία παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και συγκεκριμένα 12 παραβιάσεις ερυθρού σηματοδότη, υπερβολική ταχύτητα, επικίνδυνους ελιγμούς και αναστροφή.

Τελικά, εντοπίστηκε τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης στην περιοχή των Μεγάρων όπου και συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας «ΔΙΑΣ». Από έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι είχε δηλωθεί «ακινησία» για τη μηχανή, η οποία ήταν ανασφάλιστη.

Το βαρύτατο πρόστιμο

Μετά τη σύλληψή του στον οδηγό επιβλήθηκε συνολικό πρόστιμο 10.640 ευρώ και 150 βαθμοί ποινής στο point system, ενώ θα ενημερωθεί η ΑΑΔΕ για την επιβολή προστίμου για την ακινησία ύψους 10.500 ευρώ. Συνολικά, δηλαδή θα κληθεί να καταβάλλει 21.140 ευρώ.

Νέος ποινικός κώδικας για τη παραβίαση κόκκινου σηματοδότη

Ο νέος ποινικός κώδικας, που ψηφίστηκε στη Βουλή, περιλαμβάνει αλλαγές και στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και συγκεκριμένα αυστηροποιεί τις ποινές που ορίζονται στην περίπτωση παραβίασης κόκκινου σηματοδότη καθώς και σε άλλες παραβάσεις, όπως η κατανάλωση αλκοόλ.

Πιο συγκεκριμένα, στο άρθρο 45 του νέου ποινικού κώδικα ορίζεται πως η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη περιλαμβάνεται πλέον στις περιπτώσεις επικίνδυνης οδήγησης και τιμωρείται με αυστηρές ποινές (φυλάκιση και κάθειρξη) αν η πράξη είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη ή προκάλεσε σημαντική βλάβη σε κοινωφελείς εγκαταστάσεις, ή είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο άλλου.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 45 προβλέπει ότι όποιος κατά τη συγκοινωνία στους δρόμους ή στις πλατείες παραβιάζει ερυθρό σηματοδότη, τιμωρείται, αν δεν προβλέπονται βαρύτερες κυρώσεις σε άλλες διατάξεις:

Με φυλάκιση έως 3 έτη, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα,
Με φυλάκιση τουλάχιστον 1 έτους, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο,
Με κάθειρξη έως 10 έτη, αν η πράξη είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη ή προκάλεσε σημαντική βλάβη σε κοινωφελείς εγκαταστάσεις,

Με κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών, αν η πράξη είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο άλλου.

Αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ισόβια κάθειρξη.

Exit mobile version