Ξέμεινες Πάσχα στην Αθήνα; Ορίστε τι θα κάνεις για να περάσεις ευχάριστα το τριήμερο

Ευτυχώς, μόνο λίγες δεν είναι οι προτάσεις για Πάσχα και Μεγάλη Εβδομάδα στην Αθήνα. 

Μπορεί οι περισσότεροι να επιλέγουν «Πάσχα στο χωριό», ωστόσο εσύ, που έμεινες αυτές τις ημέρες στην Αθήνα, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να περάσεις καλά. Τώρα που η πρωτεύουσα αδειάζει είναι μια τέλεια αφορμή να την εξερευνήσεις και να ανακαλύψεις δραστηριότητες και τοποθεσίες. Ακολουθούν, λοιπόν, ορισμένες ιδέες για ένα αξέχαστο πασχαλινό τριήμερο.

Μεγάλη Παρασκευή: Δυο επιτάφιοι

Τη Μεγάλη Παρασκευή πηγαίνετε στην περιφορά του Επιταφίου της Μονής Καισαριανής, που γίνεται στις 2 το μεσημέρι, για να βιώσετε το κλίμα της κατάνυξης μέσα στο δάσος. Με φυσικό φως και χωρίς τις φλογίτσες των κεριών, ευκαιρία να δείτε τους χώρους της μονής –έχει ιστορία πάνω από 10 αιώνες– και κατηφορίστε προς την πλατεία της Καισαριανής.

Ευκαιρία να καθίσετε σε ένα παραδοσιακό καφενείο και το βράδυ να ξαναπάτε στην περιφορά του Επιταφίου στην εκκλησία της γειτονιάς.

Μεγάλο Σάββατο: ένα ήσυχο πρωινό

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί πηγαίνετε για ψώνια, της τελευταίας στιγμής , πάρτε τσουρέκι από κάποιο δικαίως δημοφιλές ζαχαροπλαστείο και δοκιμάστε τους νηστίσιμους μεζέδες σε κάποιο μεζεδοπωλείο του Κέντρου.

Στο Πεδίο του Άρεως, μέσα στο πάρκο, λειτουργεί Πασχαλινό Χωριό (πώς γίνεται με τα αντίστοιχα χριστουγεννιάτικα;), με πασχαλινά καλούδια, λαμπάδες, δωράκια κ.λπ.

Εναλλακτικά, το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου είναι μια καλή ευκαιρία να επισκεφτεί κανείς ένα μουσείο ή έναν αρχαιολογικό χώρο (είναι ανοιχτά ως τις 3 το μεσημέρι, αλλά κάντε ένα τηλέφωνο καλού κακού), με την ελπίδα ότι δεν θα έχουν σκεφτεί να κάνουν το ίδιο όλοι οι Αθηναίοι.

Ανάσταση: Σπιτικά

Ανάσταση θεαματική γίνεται στον Άγιο Γεώργιο του Λυκαβηττού –απ’ όπου βλέπεις τα βεγγαλικά όλης της πόλης– και σε πολλές εκκλησίες του Κέντρου.

Το βράδυ της Ανάστασης καλέστε στο σπίτι να έρθουν φίλοι και συγγενείς για να φάτε παρέα.

Κυριακή του Πάσχα: Για πικ-νικ και γλυκό

Κυριακή του Πάσχα δεν σας προτείνουμε να πάτε σε κάποιο μαγαζί, αλλά μάλλον ούτε σε κάποιο από τα ξενοδοχεία του Κέντρου. Προτιμήστε μια εκδρομή στη φύση – με την προϋπόθεση ότι ο καιρός είναι ανοιξιάτικος.

Πηγαίνετε προς τα Λεγραινά ή στο Τατόι, στην Πάρνηθα, στη Ρεματιά Πεντέλης (το ήξερες ότι υπάρχουν καταρράκτες στην Πεντέλη;) ακόμη και στον Εθνικό Κήπο για πικ-νικ και βόλτα.

Διαβάστε επίσης:Φτιάξτε απίθανα πασχαλινά τσουρέκια χωρίς ζύμωμα

Exit mobile version