Ξέσπασε ‘πόλεμος’ στη ΝΔ: Οργή βουλευτών για «ανήθικη ψηφοθηρία πρωτοκλασάτων υπουργών στις περιφέρειές τους!»

Πίσω από την μαγική εικόνα της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, κρύβονται σοβαρά παράπονα που έφτασαν σε βαθμό θερμού επεισοδίου μεταξύ βουλευτών και υπουργών της κυβέρνησης.

Ήταν ένα ξέσπασμα λίγο – πολύ αναμενόμενο, διότι οι βουλευτές που έδωσαν τη μάχη του σταυρού και προτίθεται να δώσουν πάλι τα πάντα προκειμένου να εκλεγούν, σε δυσμενέστερες συνθήκες αυτή τη φορά, θεωρούν ότι οι υπουργοί με την σκανδαλώδη ανοχή του Μεγάρου Μαξίμου εργαλειοποιούν τα χαρτοφυλάκια τους στις εκλογικές τους περιφέρειες ώστε να μαζέψουν ψήφους εις βάρος των υπολοίπων υποψηφίων. Εκλεγμένων και μη.

Οι πλέον προκλητικοί όπως τουλάχιστον προέκυψε από τα πηγαδάκια των βουλευτών μετά την ομιλία Μητσοτάκη, είναι η Νίκη Κεραμέως, ο Τάκης Θεοδωρικάκος αλλά και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Εκεί τα παράπονα έφτασαν σε βαθμό θερμού επεισοδίου, καθώς οι βουλευτές από τις περιφέρειες τους, τους κατηγορούσαν ευθέως ότι με την συμπεριφορά τους μπορεί να μαζεύουν ψήφους στις εκλογικές τους περιφέρειες, αλλά καταστρέφουν την γενικότερη εικόνα της κυβέρνησης, διότι κανονικά θα έπρεπε να σαρώνουν ολόκληρη την Ελλάδα, όπως άλλωστε επιβάλλει η σοβαρότητα των καθηκόντων τους. Παιδεία και δημόσια ασφάλεια είναι θέματα που απασχολούν των ψηφοφόρων της νέας Δημοκρατίας στον πυρήνα μάλιστα του εκλογικού σώματος.

«Δεν μπορεί ο Θεοδωρικάκος να οργανώνει δεξιώσεις στη Γλυφάδα και σουαρέ στην Ηλιούπολη όπου συμμετέχουν ακόμα και άνθρωποι της νύχτας, την ώρα που η εγκληματικότητα σε ολόκληρη την Ελλάδα έχει χτυπήσει κόκκινο». Ήταν ένα από τα πιο ελαφριά σχόλια που ακούστηκαν.

Παρόμοια ήταν και τα σχόλια για την Κεραμέως.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης όμως είναι ειδική περίπτωση. Όλοι γνωρίζουν ότι χρησιμοποιεί το υπουργείο του για να εξασφαλίσει την εκλογική του επιβίωση, ελάχιστοι όμως καταφέρθηκαν εναντίον του, διότι ο άνθρωπος έχει εξελιχθεί σε μέτρ των ρουσφετιών σε βουλευτές. Χαρακτηριστική η υπόθεση Μαραβέγια, που σύμφωνα μάλιστα με τους κακεντρεχείς, είναι η κορυφή του παγόβουνου. Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο Άδωνις έχει πολύ μεγαλύτερα σχέδια για τον εαυτό του, από μία απλή επανεκλογή. Γι’ αυτό και φτιάχνει μεθοδικά τον προσωπικό του στρατό όχι πλέον μόνο στην εκλογική βάση, αλλά στην ίδια την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Exit mobile version