Υπάλληλος στην καθαριότητα βρήκε φάκελο με λεφτά και έγγραφα και τον παρέδωσε

Η περίπτωση του Δημήτρη Αθανασόπουλου από την Πάτρα που εργάζεται με οκτάμηνο στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, επιβεβαιώνει όσους πιστεύουν ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με έντιμη συνείδηση, την οποία θα διατηρήσουν ενεργή σε οποιαδήποτε συνθήκη και δοκιμασία, όπως διαβάζουμε στο dete.gr.
Ο βιοπαλαιστής βρήκε στο δρόμο φάκελο με έγγραφα και 200 ευρώ και τον παρέδωσε στην αστυνομία. «Ήμουν στο δρόμο και καθώς περνούσα, είδα κάτω ένα διαφανή φάκελο με χαρτιά και 200 ευρώ μέσα» δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησο».
Απάντησε με αυθορμητισμό και αγνότητα όταν ρωτήθηκε αν έβαλε δεύτερη σκέψη στο μυαλό του, βλέποντας το φάκελο με τα χρήματα. Σημειωτέον ότι βρισκόταν μόνος εκείνη τη στιγμή και κανείς δεν φαινόταν τριγύρω. «Και τι να κάνω; Τα πήγα στην αστυνομία…» είπε.
Εργάζεται στην καθαριότητα του Δήμου με οκτάμηνο που λήγει τον ερχόμενο Ιούνιο. Παρά την εργασιακή ανασφάλεια προτίμησε να τα έχει καλά με τη συνείδησή του αντί να βάλει τα χρήματα στην τσέπη και να απομακρυνθεί, όπως πολλοί μπορεί να έκαναν στη θέση του. Είτε λόγω ανάγκης είτε σαν μια τυφλή ρεβάνς για την οικονομική δυσκολία.
Για την καλή πράξη του δέχθηκε τις ευχαριστίες της γυναίκας που έχασε το φάκελο, η οποία τυγχάνει να είναι πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μανωλάδας. Η ίδια ενημέρωσε και το Δήμαρχο της πόλης, Ναμπίλ Μοράντ, ζητώντας να του δοθεί τιμητική άδεια μιας ημέρας.

Exit mobile version