Ο Ίλον Μασκ εξέφρασε δημόσια την «απόλυτη υποστήριξή του» προς τον Ντόναλντ Τραμπ

Ο λόγος που ο Μασκ… επενδύει στην εκλογή του Τραμπ!

Οι εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, για την ανάδειξη του νέου προέδρου των ΗΠΑ, βρίσκονται εδώ και μέρες στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος και τώρα μονοπωλούν σχεδόν τα πρωτοσέλιδα ιδιαίτερα μετά την δολοφονική απόπειρα εναντίον του Τραμπ.

Η νέα μεγάλη είδηση έρχεται με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο ισχυρίζεται πως ο ισχυρός άνδρας της Tesla, Ίλον Μασκ, δώρισε ένα «μεγάλο ποσό» σε πολιτική οργάνωση, που υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η οργάνωση America PΑC αποκάλυψε τον κατάλογο των δωρητών την  Δευτέρα (15/7), όταν στο Συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ο Τραμπ αναγορεύθηκε επισήμως, σε υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ.

Η  «America PAC» αφιερώνει τους πόρους της στην προσπάθεια να ενθαρρυνθούν συμπαθούντες των Ρεπουμπλικανών σε πολιτείες που είναι πιθανό να αλλάξουν πλευρά και να ταχθούν υπέρ του κ. Τραμπ να γραφτούν στους εκλογικούς καταλόγους.

Σε ό,τι αφορά τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, η οργάνωση τους παροτρύνει να ψηφίσουν δι’ αλληλογραφίας ή να εκμεταλλευθούν τη δυνατότητα να ψηφίσουν σε ειδικά εκλογικά γραφεία εκ των προτέρων.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν από τη FEC, στους δωρητές της «America PAC» απαντώνται οι αδελφοί Κάμερον και Τάιλερ Ουίνκλβος, γνωστοί για τις ομηρικές συγκρούσεις τους με τον Μαρκ Ζάκερμπερκ όταν ιδρυόταν αυτό που θα μετατρεπόταν στο Facebook και, πιο πρόσφατα, για τις επενδύσεις τους στα κρυπτονομίσματα.

Στον κατάλογο συγκαταλέγονται επίσης ο Ντάγκλας Λεόν, της εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίου και επενδύσεων Sequoia Capital —από τις γνωστότερες στη λεγόμενη Κοιλάδα του Πυριτίου— κι ο Αντόνιο Γκράσιας, που διετέλεσε ηγετικό στέλεχος της Tesla από το 2007 ως το 2021.

Το όνομα του κ. Μασκ δεν εμφανίζεται στον κατάλογο των δωρητών της PAC, η οποία είχε συγκεντρώσει ως τα τέλη Ιουνίου 8,75 εκατ. δολάρια, με βάση τις καταστάσεις της FEC αλλά το δημοσίευμα ισχυρίζεται πως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο θα αρχίσει να  χρηματοδοτεί την PAC αυτόν τον μήνα.

Αν οι προθέσεις του όπως περιγράφονται από την οικονομική εφημερίδα επιβεβαιωθούν, θα πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ατομικές δωρεές που έχουν γίνει ποτέ σε προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Ντόναλντ  Τραμπ φέρεται να συνάντησε τον Μασκ, αλλά και άλλους δισεκατομμυριούχους, τον περασμένο Μάρτιο, όταν άρχισε πιο ενεργά η προεκλογική του εκστρατεία, ενώ σύμφωνα με τη νομοθεσία της χώρας, η συγκέντρωση χρημάτων από τέτοιες οργανώσεις είναι νόμιμη.

Η εξέλιξη αυτή  εξηγεί και την αναδίπλωση του Τραμπ, φανατικού πολέμιου της ηλεκτροκίνησης και τη μετακίνησή του σε πιο μετριοπαθείς απόψεις, από τις αρχικές και δεν  είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πώς η πιθανή επιστροφή του Τραμπ στον Λευκό Οίκο θα μπορούσε να είναι θετική για την Tesla. σύμφωνα με σημείωμα προς επενδυτές από αναλυτές της Wedbush.

Οι δασμοί σε κινεζικά προϊόντα παραμένουν  ένα μεγάλο σημείο συζήτησης στην εκστρατεία του Τραμπ. Ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος έχει αναφερθεί στην επιβολή δασμού 60% στις κινεζικές εισαγωγές, υπερβαίνοντας σε μεγάλο βαθμό την προηγούμενη δασμολογική πολιτική του απέναντι στην Κίνα κατά τη διάρκεια της προεδρίας του γεγονός που ωφελεί την Tesla

Για την ώρα, δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση από την πλευρά του Διευθύνοντος Σύμβουλου της Tesla αλλά έχει συναντηθεί με τον πρώην πρόεδρο σε πολλές περιπτώσεις και είπε στην ετήσια συνάντηση της Tesla ότι ο Τραμπ τον αποκαλεί «κεραυνό εν αιθρία, χωρίς λόγο». Ανέφερε επίσης στη συνάντηση ότι ο Τραμπ «ένας τεράστιος θαυμαστής του Cybertruck» και οι φίλοι του που έχουν Tesla «το λατρεύουν».

Exit mobile version