Απίστευτο: Την ώρα που η ακρίβεια έχει παγιωθεί στην Ελλάδα και η αισχροκέρδεια κάνει “πάρτι” και εν μέσω πρωτοφανών σκανδάλων η κυβέρνηση “πανηγυρίζει” για το ότι το 46% των εργαζομένων αμείβεται με κάτω από 1.000 ευρώ τον μήνα! – Ανύπαρκτη και η αντιπολίτευση σε αυτή τη χώρα – Σε πλήρη απόγνωση οι πολίτες!

Η αλαζονεία είναι κακός σύμβουλος, κάτι που η κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει αντιληφθεί – ειδάλλως, δεν εξηγείται πώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο των «αρίστων» συνεχίζουν να απαριθμούν τα επιτεύγματα ενός «success story» για λίγους, την ώρα που οι πολίτες ταλανίζονται από τα ίδια προβλήματα χωρίς λύση, ενώ τα σκάνδαλα, που αποκαλύπτονται το ένα πίσω από το άλλο, θάβονται κάτω από το «χαλάκι» του Μαξίμου.

Με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να προσπαθούν απεγνωσμένα να ξεφύγουν από τη «ρετσινιά» της συγκάλυψης στην τραγική υπόθεση των Τεμπών, ο κ. Μητσοτάκης, πότε με τις αυξήσεις – ψίχουλα στον κατώτατο μισθό, και πότε με υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα για ανάπτυξη, ασφάλεια, θέσεις εργασίας, καταπολέμηση της ακρίβειας, πάταξη της αισχροκέρδειας, αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας και Παιδείας, αλλά και σεβασμό στην ανεξαρτησία των θεσμών, δεν κατορθώνει να μεταπείσει τους πολίτες, οι οποίοι εκφράζουν τη δυσαρέσκεια και την έλλειψη εμπιστοσύνης σε κάθε ευκαιρία, καθώς και στο σύνολο των δημοσκοπήσεων τους τελευταίους αρκετούς μήνες.

Το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να εμφανίζεται ως πρώτο κόμμα στις μετρήσεις, δεν σημαίνει, όπως γνωρίζει άλλωστε και η ίδια η κυβέρνηση, πως δεν έχει να ανησυχεί για τίποτα, ιδίως όταν είναι περισσότερο από προφανές ότι δεν έχει – ακόμα – χάσει την πρωτιά, επειδή δεν υπάρχει μία σαφής και ικανοποιητική για τους πολίτες εναλλακτική πρόταση από την αντιπολίτευση.

Εξάλλου, ουδείς παραβλέπει την πραγματικότητα, που είναι ότι η κυβερνώσα παράταξη διατηρεί την πρώτη θέση χάνοντας μονάδες από τα ποσοστά της κάθε μήνα που περνάει, ενώ παράλληλα εισπράττει αποδοκιμασία σε όλους τους ποιοτικούς δείκτες.

Κυβερνητική παραδοχή: Το 46% αμείβεται με κάτω από 1000 ευρώ

Το «κερασάκι στην τούρτα», πάντως, το έβαλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος – λίγες ώρες πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γίνει δεκτός στην Κοζάνη με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και επεισόδια, στα οποία πρωτοστάτησαν οι αστυνομικές δυνάμεις με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης – παραδέχθηκε στη σημερινή (3/4) ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ότι το «46% των εργαζομένων αμείβεται αυτή τη στιγμή με κάτω από 1.000 ευρώ».

«Πράγματι, το 46% των εργαζομένων αμείβεται αυτή την στιγμή με κάτω από 1.000 ευρώ, όμως το ποσοστό αυτό το 2019 που κυβερνούσε το κόμμα του κ. Καραμέρου, ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν 64%. Δηλαδή, πάνω από 2 στους 3 εργαζομένους, όταν κυβερνούσε το κόμμα του κ. Καραμέρου αμειβόταν με κάτω από 1.000 ευρώ», δήλωσε ο κ. Μαρινάκης απαντώντας σε ερώτηση για την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ για τους χαμηλούς μισθούς στη χώρα μας.

Κάνοντας λόγο για «μισή αλήθεια» και «προπαγάνδα» της αντιπολίτευσης και αφού παραδέχθηκε επίσης ότι «τα τελευταία χρόνια είχαμε ένα πρωτοφανές κύμα ακρίβειας», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνείται να δει το αυτονόητο – πως η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ασκούν διαβέρνηση τα τελευταία έξι χρόνια και τα επιχειρήματα του τύπου «παραλάβαμε χάος» είναι παλαιάς κοπής και δεν πείθουν πια κανέναν.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η πρώτη κυβέρνηση, μετά από πάρα πολλά χρόνια στη χώρα, που δίνει μια προοπτική στους εργαζομένους, έχει αυξήσει πέντε φορές τον κατώτατο μισθό. Δεν σώζεται κανένας με τα 880 ευρώ τον μήνα. Κανένας δεν σώζεται» – (σ.σ. πάλι καλά) – «προς Θεού, δεν το υποστηρίζουμε αυτό, αλλά από το 2019 μέχρι σήμερα, με βάση όλες τις αυξήσεις του κατώτατου μισθού, ο εργαζόμενος που αμείβεται με τον κατώτατο, παίρνει 200 ευρώ παραπάνω καθαρά τον μήνα», υποστήριξε επίσης.

Λες και οι εργαζόμενοι κάθονται να συγκρίνουν αν τα σημερινά «ψίχουλα», με τα οποία δεν βγάζουν το μήνα ούτε για τα στοιχειώδη, είναι κάπως περισσότερα από τα χθεσινά «ψίχουλα», την ίδια ώρα που η ακρίβεια αποτελεί μία παγιωμένη κατάσταση στην Ελλάδα, ενώ το στεγαστικό και η ενέργεια τους έχουν «αποτελειώσει»…

«Πυρά» από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για μισθούς και αγοραστική δύναμη

Σε δήλωσή του για την επίθεση του Παύλου Μαρίνάκη σε σχέση με το εισόδημα των πολιτών, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καραμέρος, σχολίασε χαρακτηριστικά πως «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαιώνει, και είναι και ευχαριστημένος, που το 46% των Ελλήνων αμείβεται με κάτω από 1.000 ευρώ και μάλιστα με πολύ λιγότερα στη συντριπτική πλειονότητα. Ουραγοί στην αγοραστική δύναμη οι Ελληνίδες και οι Έλληνες μετά από 6 χρόνια κυβέρνησης των καρτέλ και της αισχροκέρδειας, θα του απαντήσουν στις κάλπες».

Ο εκπρόσωπος, όμως, δεν αρκέστηκε μόνο στο μισθολογικό, καθώς κλήθηκε να απαντήσει και στα «πυρά» που δέχεται από το ΠΑΣΟΚ για την αγοραστική δύναμη των πολιτών, καθώς η χώρα μας κατατάσσεται τελευταία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Και εδώ το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί το παράδειγμα που είπα πριν για τον ΣΥΡΙΖΑ, λέει τη μισή αλήθεια. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα είναι ακόμα χαμηλά, ως προς τους δείκτες του διαθέσιμου εισοδήματος με όρους αγοραστικής δύναμης. Ήταν, όμως, στο 62% της Ευρώπης και τώρα είναι στο 70%», απάντησε πιστός στο ίδιο σκεπτικό ο Παύλος Μαρινάκης.

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλό θα ήταν, πριν τοποθετείται για το ζήτημα των πραγματικών αποδοχών, για να μην εκτίθεται να διαβάσει τον πρόσφατο πίνακα που δημοσιοποίησε η Eurostat με το κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν των ευρωπαϊκών χωρών για το 2024, προσαρμοσμένο σε ισοδύναμες μονάδες αγοραστικής δύναμης», συνιστά το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως «η χώρα μας κατατάσσεται και για το 2024 στην προτελευταία θέση πριν τη Βουλγαρία. Ο δείκτης αυτός λαμβάνει υπόψη το εισόδημα (κατά κεφαλήν ΑΕΠ), αλλά ταυτόχρονα και το κόστος ζωής. Μετριέται σε μονάδες ανά εκατό, όπου 100 είναι ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», εξηγεί.

Και προσθέτει πως «το κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε μονάδες αγοραστικής δύναμης διαμορφώθηκε για την Ελλάδα στο 70% του μέσου όρου της Ε.Ε. το 2024 από 93 μονάδες που ήταν το 2008. Η Βουλγαρία, αν και τελευταία στην κατάταξη με 66% του μέσου όρου, έχει αυξήσει σημαντικά την αγοραστική της δύναμη από το 2008 που βρισκόταν στο 43% του μέσου όρου», για να σχολιάσει πως «με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, υπονομεύοντας τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, σύντομα θα είμαστε τελευταίοι στην αγοραστική δύναμη».

Θέλουν κυβερνητική αλλαγή

Ενδεικτική της αποδοκιμασίας της διακυβέρνησης Μητσοτάκη είναι και το γεγονός ότι, για πρώτη φορά, σε σημερινή δημοσκόπηση της Marc για τον ANT1 και στην ερώτηση «ποια κυβέρνηση από τις παρακάτω θα ήταν καλύτερα για την χώρα και τους πολίτες να προκύψει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές», το 28,5% των πολιτών απάντησε πως θα ήταν καλύτερη μία συνεργασία των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων, μεταξύ ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέας Αριστεράς και Πλεύσης Ελευθερίας.

Ένα ποσοστό σχεδόν κατά 5 μονάδες μεγαλύτερο από το 23,8%, που θεωρεί πως θα ήταν καλύτερη μία αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία.

Παράλληλα, μόνο το 10,7% θεωρεί καλύτερη για τη χώρα μία συνεργασία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και το 9,3% μια συνεργασία μεταξύ της ΝΔ και μικρότερων δεξιών κομμάτων.

Και φυσικά, όπως συμβαίνει σε κάθε δημοσκόπηση, στην ερώτηση για τα κριτήρια με τα οποία οι πολίτες θα επέλεγαν κόμμα, η πλειοψηφία (43,7%) απάντησε ότι ψηφίζει με βάση την οικονομία και το βιοτικό επίπεδο – και σε αυτό το πεδίο, η κυβέρνηση των «αρίστων» δεν… παίρνει άριστα.

Exit mobile version