Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Λεμονάτο κατσικάκι με μελωμένες πατάτες φούρνου για τον 15αύγουστο

Το κατσικάκι λεμονάτο στήνεται σε 5΄, το βάζετε στο φούρνο να ψήνεται και χαλαρώνετε. Θέλετε τίποτα καλύτερο; Συνοδέψτε το µε πράσινη σαλάτα και τραγανό ψωμάκι.

 

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Λεμονάτο κατσικάκι με μελωμένες πατάτες φούρνου για τον 15αύγουστο

Υλικά
Δοσομετρητής
Λήψη Υλικών
Για το λεμονάτο κατσικάκι με πατάτες στο φούρνο

1½ kg κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
10 μεγάλες πατάτες
3/4 φλ. ελαιόλαδο
2 ζουμερά λεμόνια
4 σκελ. σκόρδο με το ντύμα τους
2 κλων. φρέσκια ρίγανη
2 κλων. φρέσκο θυμάρι
2 κ.σ. γεμάτες μουστάρδα
1 ποτήρι νερό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Λεμονάτο κατσικάκι με μελωμένες πατάτες φούρνου για τον 15αύγουστο

Εξοπλισμός
Γάστρα
Λαδόκολλα
Σύρμα
Ταψί

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.
Για το λεμονάτο κατσικάκι
Βίντεο
Για το λεμονάτο κατσικάκι
Για το κατσικάκι στο φούρνο με πατάτες, βγάζουμε το κατσικάκι από το ψυγείο και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για λίγη ώρα.

 

 

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη ρίγανη, το θυμάρι, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.

Τα χτυπάμε µε σύρμα, να γίνουν σαν κρέμα.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες. Τις βάζουμε στο ταψί.

Προσθέτουμε τις ολόκληρες σκελίδες σκόρδο.

Περιχύνουμε με το αρωματικό λαδολέμονο Κρατάμε 2-3 κουταλιές λαδολέμονο για το αρνί.

Ανακατεύουμε καλά τις πατάτες να λαδωθούν.

Από πάνω τοποθετούμε το κατσικάκι.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο κατσικάκι και περιχύνουμε µε το μίγμα που αλείψαμε τις πατάτες. Κάνουμε μασάζ στο κρέας να λαδωθεί παντού.

Τέλος, ρίχνουμε στο ταψί το νερό.

Σκεπάζουμε µε αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο, κλείνοντας γύρω γύρω το ταψί. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και γάστρα.

Ψήνουμε στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για 1 ώρα στους 200°C.

Ξεσκεπάζουμε το ταψί, χαμηλώνουμε στους 180°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ψηθεί το κρέας και να μελώσουν οι πατάτες.

Μπορείτε αντί για μερίδες κατσικάκι να πάρετε κομμάτι ολόκληρο για κατσικάκι στο φούρνο. Εγώ προτιμώ σπάλα και χεράκι. Όμως η συνταγή λειτουργεί το ίδιο σε οποιοδήποτε κομμάτι επιθυμείτε.

 

Exit mobile version