Αυγοφέτες της γιαγιάς στο αντικολλητικό τηγάνι, με ελάχιστες θερμίδες και λαχταριστή γεύση

Αυγοφέτες: Σήμερα λέμε να γυρίσουμε πίσω το χρόνο και να φτιάξουμε το πρωινό, δεκατιανό ή ακόμα και αυτό το κάτι για τη …λιγούρα του απογεύματος των παιδικών μας χρόνων- αναφέρομαι σε εμάς του 30άρηδες και πάνω.

 

Αυγοφέτες της γιαγιάς στο αντικολλητικό τηγάνι, με ελάχιστες θςερμίδες και λαχταριστή γεύση

Η μόνη διαφορά είναι ότι θα τις φτιάξουμε σε αντικολλητικό τηγάνι γιατί τώρα που μεγαλώσαμε, πρέπει να προσέχουμε και τη σιλουέτα μας!

 

Υλικά:
3 κ.σ. φρέσκο γάλα
2 αυγά
4 φέτες ψωμί
Αλάτι
Πιπέρι
Βούτυρο

Αυγοφέτες της γιαγιάς στο αντικολλητικό τηγάνι, με ελάχιστες θςερμίδες και λαχταριστή γεύση

 

Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ πιάτο σε μέγεθος που να χωράνε οι φέτες ψωμιού ρίχνετε τα αυγά και τα χτυπάτε.
Προσθέτετε το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά.
Βάζετε σε ένα τηγάνι το βούτυρο να ζεσταθεί.
Βουλιάζετε μέσα στο πιάτο με το μείγμα μία μία τις φέτες ψωμιού και τις αναποδογυρίζετε μέχρι να καλυφθούν ολόκληρες από το μείγμα.
Ρίχνετε στο αντικολλητικό τηγάνι τις φέτες και τις τηγανίζετε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.

Έτοιμες!

Υ.Γ. Αν θέλετε μπορείτε να τις κάνετε και γλυκές προσθέτοντας μέλι, αφού τις έχετε βάλει σε χαρτί να απορροφήσουν το βούτυρο από το τηγάνισμα. Προσοχή, σε αυτή την περίπτωση δεν θα ρίξετε αλάτι και πιπέρι.

Exit mobile version