Αυτή η συνταγή θα σας ξετρελάνει: Κόκορας Κρασάτος με Χυλοπίτες της γιαγιάς του Βαγγέλη Δρίσκα – Το μυστικό για ένα φαγητό λουκούμι

Τι ωραιότερο, τώρα με το πρώτο κρύο, από ένα βαθύ πιάτο αχνιστές χυλοπίτες με κοκκινιστό κόκορα κρασάτο. Την επόμενη φορά που θα έχετε χρόνο, δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή της γιαγιάς, με την υπογραφή του σεφ Βαγγέλη Δρίσκα.

Συνταγή: Κόκορας Κρασάτος με Χυλοπίτες του Βαγγέλη Δρίσκα

Για τον τέλειο κοκκινιστό κόκορα κρασάτο θα χρειστείς:

500 γρ. Χυλοπίτες

1 κόκορα κομμένο σε μερίδες

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

800 γρ. τριμμένες ντομάτες

200 ml κόκκινο κρασί

4-5 κόκκους μπαχάρι

1 ξύλο κανέλα

3 αστεροειδείς γλυκάνισους

1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κ.σ. ζάχαρη

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Συνταγή: Κόκορας Κρασάτος με Χυλοπίτες του Βαγγέλη Δρίσκα – Εκτέλεση

Σοτάρουμε τα κομμάτια του κόκορα με τα κρεμμύδια σε 100 ml ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε.

Μόλις ροδίσουν, σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, το μπαχάρι, την κανέλα, τους αστεροειδείς γλυκάνισους, την πάπρικα, τον πελτέ και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε.

Βράζουμε τον κόκκορα σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα και 30 λεπτά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Χυλοπίτες. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και σερβίρουμε αμέσως με τον κόκορα και τη σάλτσα του, πασπαλίζοντας με το τριμμένο μετσοβόνε.

Exit mobile version