Δοκιμάστε την πιο λαχταριστή Σαρακατσάνικη τυρόπιτα με κατσικίσια φέτα- Θα «γλείφετε» τα δάχτυλα σας

Πρόκειται για μια ακόμη πιο νόστιμη εκδοχή της κλασσικης τυρόπιτας, που όλοι γνωρίζουμε. Για όσους τους αρέσει η κατσικίσια φέτα είναι ένα κολατσιό που μία που θα το φτιάξεις, μία που θα τελείωσει όλο το ταψί.

Δοκιμάστε την πιο λαχταριστή Σαρακατσάνικη τυρόπιτα με κατσικίσια φέτα- Θα «γλείφετε» τα δάχτυλα σας

Υλικά

Για τη ζύμη

1 κιλό αλεύρι
1 κουτ. γλυκού αλάτι
περίπου 400 ml νερό χλιαρό
1 κουτ. σούπας ξίδι
1 φλιτζ. τσαγιού καλής ποιότητας ηλιέλαιο (ή ελαφρύ ελαιόλαδο)
περίπου 250 γρ. βούτυρο πρόβειο ή αγελαδινό, λιωμένο, για το άνοιγμα των φύλλων

Για τη γέμιση

800 γρ. τυρί φέτα, κατά προτίμηση κατσικίσια, σκληρή και ξηρή, τριμμένη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τυρόπιτα με φέτα

Δοκιμάστε την πιο λαχταριστή Σαρακατσάνικη τυρόπιτα με κατσικίσια φέτα- Θα «γλείφετε» τα δάχτυλα σας

Εκτέλεση

Ζύμη

Για τη σαρακατσάνικη πίτα, πρώτα ανακατεύουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι με το αλάτι.
Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο, ρίχνουμε εκεί το ξίδι και το λάδι και ζυμώνουμε με τον γάντζο, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Χωρίς να σταματήσουμε το ζύμωμα, προσθέτουμε σταδιακά το νερό (ίσως δεν χρειαστεί όλο), μέχρι να φτιάξουμε ένα ζυμάρι μετρίως σφικτό και λείο, που να μην κολλάει στα χέρια και στον κάδο.
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί 3 ώρες.

Γέμιση

Ανακατεύουμε το τυρί με το πιπέρι μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.

Δοκιμάστε την πιο λαχταριστή Σαρακατσάνικη τυρόπιτα με κατσικίσια φέτα- Θα «γλείφετε» τα δάχτυλα σας

Πίτα

Δοκιμάστε την πιο λαχταριστή Σαρακατσάνικη τυρόπιτα με κατσικίσια φέτα- Θα «γλείφετε» τα δάχτυλα σας

 

Exit mobile version