Εργένικο Ριζότο: Η ακαταμάχητη συνταγή για ένα απόλυτο ραντεβού γεύσης, στυλ και ρομαντικής έντασης που θα σκορπίσει πάθος

Η Συνταγή για το απόλυτο ραντεβού με γεύση και στυλ

Ριζότο με Τυρί και Μανιτάρια
Υλικά:
1 φλ. ρύζι για ριζότο (απορροφά καλύτερα τη σάλτσα)
1/2 φλ. λευκό κρασί (προαιρετικά, αν θέλεις πιο έντονη γεύση)
2 φλ. ζωμό λαχανικών ή κότας (αν δεν έχεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις νερό)
200 γρ. φρέσκα μανιτάρια (κομμένα σε φέτες)
1/2 φλ. τυρί κρέμα ή φέτα (ανάλογα τι έχεις στο ψυγείο)
1/4 φλ. τυρί παρμεζάνα ή οποιοδήποτε σκληρό τυρί (τριμμένο)
1 κ.σ. βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
Λίγο φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη (προαιρετικά για έξτρα άρωμα)
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε τα μανιτάρια: Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα, για περίπου 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά.

Προσθέτουμε το ρύζι: Ρίχνουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο.

Σβήνουμε με το κρασί: Αν χρησιμοποιούμε, ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε τον ζωμό: Βάζουμε το ζωμό (ή το νερό) σιγά-σιγά, μια κουτάλα τη φορά, ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν το ρύζι απορροφήσει τον υγρό, προσθέτουμε κι άλλο. Συνεχίζουμε για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να γίνει το ρύζι al dente.

Τελικές πινελιές: Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, ρίχνουμε το τυρί κρέμα ή φέτα, την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι (αν χρησιμοποιούμε). Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να γίνει κρεμώδες.

Σερβίρουμε: Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό και απολαμβάνουμε με μια δόση φρεσκοτριμμένου πιπεριού και λίγο ακόμη τυρί από πάνω, αν θέλουμε.

Tips:
Αν θέλεις πιο πλούσια γεύση, μπορείς να προσθέσεις και λίγο κρέμα γάλακτος στο τέλος.
Μπορείς να προσθέσεις και κοτόπουλο ή μπέικον για να το κάνεις πιο χορταστικό.
Το ριζότο αυτό είναι το τέλειο γεύμα για έναν εργένη που θέλει να φάει νόστιμα, γρήγορα και χωρίς να γεμίζει την κουζίνα με πολλά σκεύη!

Exit mobile version