Εργκίν Αταμάν: Ο Τούρκος προπονητής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός που δεν ξεχνάει ποτέ ότι είναι προσωπικός φίλος του Ερντογάν – Έφυγε από το γήπεδο όταν σηκώθηκε το πανό με το ” Δεν ξεχνώ” για την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Τον αποθεώνουν τα Τουρκικά ΜΜΕ - Τι απάντησε ο ίδιος με ανάρτησή του;

Ακόμη και συμπαθής και ” φίλος” ο Τούρκος παραμένει Τούρκος!

Τρανό παράδειγμα η περίπτωση του Εργκίν Αταμάν, του επιτυχημένου προπονητή της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, που έχει κερδίσει την συμπάθεια των Ελλήνων φιλάθλων.
Αλλά φαίνεται ότι ξέρουμε πολύ λίγο τους Τούρκους, που είναι βαθύτατα καθεστωτικοί και στο βάθος της καρδιάς τους ακραία εθνικιστές.

Δυστυχώς και ο – κατά τα άλλα – συμπαθής και φιλικός Εργκίν Αταμάν είναι ένας από αυτούς!

Ιδού η απόδειξη:
Έγινε στην Κύπρο το φιλικό παιχνίδι μπάσκετ μεταξύ της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και της Ισραηλινής Μακάμπι.
Σε κάποια στιγμή του παιχνιδιού σηκώθηκε στις εξέδρες ένα πανό, χωρίς καθόλου επιθετικό περιεχόμενο, που έγραφε: “Κανείς δεν ξεχνά – 50 χρόνια παράνομης κατοχής”.

Αμέσως ο Αταμάν, φανερά εκνευρισμένος, φρόντισε να συμπεριφερθεί έτσι ώστε να προκαλέσει την αποβολή του.

Και για όποιον δεν κατάλαβε, έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό, όπου ισχυριζόταν ότι ” η πολιτική δεν έχει καμμία θέση στα γήπεδα”!

Εμείς, ως europost.gr, θεωρούμε αποκαλυπτικό αυτό που έγινε, για να πάψουν να υπάρχουν ψευδαισθήσεις!

Και ο πλέον συμπαθής και φιλικός Τούρκος στην Ελλάδα, σε μια στιγμή κρίσης θα λειτουργήσει πάντα ως Τούρκος!
Πόσω μάλλον ένας προσωπικός φίλος του Ερντογάν, όπως ο προπονητής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός!

Σε όσους, λοιπόν, έχουν κοντή μνήμη, το europost.gr υπενθυμίζει ότι: Όταν ο Ερντογάν ήλθε στην Ελλάδα, έβαλε στο τέλος των επισήμων συναντήσεων του κάποιες ώρες στην Τουρκική πρεσβεία της Αθήνας.

Εκεί συναντήθηκε με τους ψευτομουφτήδες της Θράκης, με τους βουλευτές της Μουσουλμανικής μειονότητας και με ωρισμένους φίλους του, όπως ο Εργκίν Αταμάν, τον οποίο ο Τούρκος Πρόεδρος( που δεν είναι διαχυτικός) τον αγκάλιασε!

Τέλος, λοιπόν, οι ψευδαισθήσεις της Ελληνικής κοινής γνώμης!

Τι ακριβώς έγινε στο γήπεδο

Όταν ο Εργκίν Αταμάν αποβλήθηκε κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα στην Κύπρο κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, όλοι πίστεψαν πως συνέβη επειδή δεν μπόρεσε να κρατήσει τα νεύρα του που προκλήθηκαν από μία διαιτητική απόφαση. Τελικά, αν και οι διαμαρτυρίες του ήταν έντονες και η αποβολή του μοιραία συνέπεια αυτών, ο ίδιος ο Τούρκος κόουτς του Παναθηναϊκού αποκάλυψε (μία μέρα αργότερα) πως ο λόγος της τιμωρίας του κρύβεται πίσω από ένα κομμάτι ύφασμα.

Εξήγησε πως βλέποντας το πανό που έγραφε «50 χρόνια παράνομης κατοχής. Κανείς δεν ξεχνά» και είχε πάνω του το γεωγραφικό σχήμα της Κύπρου με αιματοβαμμένο το βόρειο τμήμα της, ο Αταμάν θέλησε όπως είπε «να τραβήξω την προσοχή μακριά από εκεί που ήθελαν κάποιοι». Διότι στο μυαλό του «τα γήπεδα είναι χώροι φιλίας και ειρήνης. Όχι για πολιτικής».

Το πανό που έκανε “Τούρκο” τον Αταμάν

Πάντως, το πανό αναρτήθηκε στην μία άκρη των κερκίδων του γηπέδου «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» που βρίσκεται στη Λευκωσία, είχε την υπογραφή της Θύρας 13 Κύπρου και το σχόλιό του είχε να κάνει με την τούρκικη στρατιωτική εισβολή στην Μεγαλόνησο, το ξημέρωμα της 20ης Ιουλίου του 1974 και αποτελεί μία… πληγή που ακόμα δεν έχει κλείσει…

Οι Τούρκοι από την πλευρά τους αποκαλούν την εισβολή «Ειρηνευτική Κίνηση Κύπρου» (Kıbrıs Barış Harekâtı‎), αλλά πρόκειται -σύμφωνα και με τα Ηνωμένα Έθνη και του Συμβουλίου της Ευρώπης, ως μια παράνομη στρατιωτική κατοχή. Ο Αταμάν δεν εξέφρασε θέση επί του ζητήματος, αλλά διατύπωσε την άποψή του για το ποια θα πρέπει να είναι η φιλοσοφία στα γήπεδα.

Τα σχόλια των τουρκικών ΜΜΕ

Σε δηλώσεις του στα τουρκικά ΜΜΕ, ο Εργκίν Αταμάν έδωσε συνέχεια στο περιστατικό με το πανό για τη Κύπρο, στο φιλικό τουρνουά που συμμετείχε ο Παναθηναϊκός.

Ο Τούρκος τεχνικός δεν έκρυψε την ενόχλησή του για το πανό, ενώ μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Demirören Haber», ανέφερε μεταξύ άλλων πως η διοίκηση του πρωταθλητή Ευρώπη είναι επίσης έξαλλη με το πανό. Επίσης, ανέφερε πως επικοινώνησε μαζί του για το θέμα και η «Θύρα 13».

«Αυτό το πανό ανέβηκε εν αγνοία της διοίκησης του Παναθηναϊκού. Είναι απλώς ένα πανό που ανέβασε μια μικρή ομάδα ανθρώπων. Η διοίκηση του συλλόγου είναι επίσης πολύ θυμωμένη με αυτήν την κατάσταση. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους μπάσκετ στην Ευρώπη και ήταν ενάντια σε κάθε είδους πολιτικά πανό να αναμειγνύονται στον αθλητισμό. Επιπλέον, εμπιστεύτηκαν την ομάδα στον προπονητή της Εθνικής Ομάδας της Τουρκίας ενώ συμπεριέλαβαν δύο από τους διεθνείς μας παίκτες τη φετινή σεζόν. Έχει καλές σχέσεις με τον τουρκικό λαό» είπε αρχικά.

«Ο μεγαλύτερος σύνδεσμος φιλάθλων του Παναθηναϊκού στην Αθήνα, η “Θύρα 13”, τηλεφώνησε και εξέφρασε τη συγγνώμη της αυτοπροσώπως. Δήλωσαν ότι αυτό το πανό ανέβηκε χωρίς καμία προειδοποίηση, παρά μόνο από αυτή τη μικρή ομάδα των Ελληνοκυπρίων. Επιπλέον, το ενδιαφέρον και η αγάπη που μου έδειξαν αυτές τις μέρες στο γήπεδο αλλά και στην πόλη ήταν απίστευτα. Γνωρίζουμε ότι τέτοιες ομάδες ανθρώπων μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε στον κόσμο» πρόσθεσε.

Τα συγχαρητήρια της τουρκικής κυβέρνησης στον Αταμάν

Την αμέριστη στήριξη στην αντίδρασή του και στα όσα υποστήριξε ο Εργκίν Αταμάν, για το πανό που κρέμασαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στο φιλικό παιχνίδι της ομάδας τους με τη Μακάμπι, εξέφρασε η τουρκική κυβέρνηση, προς τον Τούρκο προπονητή των “πρασίνων”.

Συγκεκριμένα, ο σύμβουλος του προέδρου της Τουρκίας, Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς, σχολίασε με ανάρτησή του στο Χ (πρώην twitter) την αντίδραση του Εργκίν Αταμάν για το πανό με το σύνθημα: “50 χρόνια παράνομης κατοχής – Κανείς δεν ξεχνά” και τη σημαία της Κύπρου αιματοβαμμένη στο βόρειο μέρος της, δηλαδή στα Κατεχόμενα.

“Καταδικάζω το πανό που άνοιξε ομάδα οπαδών η οποία έκανε πολιτική προπαγάνδα κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα Παναθηναϊκός-Μακάμπι που διεξήχθη στον Ελληνοκυπριακό Τομέα της Νότιας Κύπρου, πράξη που δεν αρμόζει στην ηθική του αθλητισμού.

Καλώ τις διεθνείς αρχές του αθλητισμού και της καλαθοσφαίρισης να αναλάβουν δράση εναντίον αυτής της ανήθικης πολιτικής προπαγάνδας. Συγχαίρω τον προπονητή του Παναθηναϊκού Εργκίν Αταμάν (σ.σ. για την αντίδρασή του) σχετικά με αυτό το πανό, το οποίο είναι ανάξιο της ηθικής του αθλητισμού”.

Exit mobile version