Η ταραμοσαλάτα είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά ελληνικά ντιπ, που δεν πρέπει να λείπει από το σαρακοστιανό τραπέζι. Αν και συνδέεται άμεσα με την Καθαρά Δευτέρα, είναι ένα γευστικό έδεσμα που μπορούμε να απολαμβάνουμε όλο τον χρόνο. Η σπιτική εκδοχή της είναι πάντα η καλύτερη, αφού μπορούμε να προσαρμόσουμε την υφή και τη γεύση της στις προτιμήσεις μας.
Η απόλυτη σπιτική ταραμοσαλάτα: Εύκολη συνταγή για βελούδινη υφή και τέλεια γεύση
Υλικά:
- 150 γρ. λευκός ταραμάς
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
- 200 ml ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
- 250 γρ. μπαγιάτικο ψωμί (μουλιασμένο και καλά στραγγισμένο)
- Χυμός από 3 λεμόνια
Βήμα 1
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το χτυπάμε στο multi μαζί με τον ταραμά και το χυμό από ένα λεμόνι, μέχρι να αποκτήσουμε ομοιογενή πάστα.
Βήμα 2
Προσθέτουμε το ψωμί και στη συνέχεια, ρίχνουμε σταδιακά το λάδι, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.
Η απόλυτη σπιτική ταραμοσαλάτα: Εύκολη συνταγή για βελούδινη υφή και τέλεια γεύση
Βήμα 3
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, ανάλογα με το πόσο όξινη θέλουμε την ταραμοσαλάτα μας. Ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 4
Σερβίρουμε σε μπολ, γαρνίροντας με μαύρες ελιές ή λίγες σταγόνες ελαιόλαδο για επιπλέον γεύση.
- Προτιμήστε λευκό ταραμά αντί για κόκκινο, καθώς είναι πιο εκλεπτυσμένος στη γεύση.
- Για πιο πλούσια υφή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο αντί για ηλιέλαιο.
- Αν θέλετε μια πιο «δεμένη» ταραμοσαλάτα, προσθέστε λιγότερο λεμόνι και λίγο παραπάνω λάδι.
Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και απολαύστε την πιο αφράτη, βελούδινη και νόστιμη σπιτική ταραμοσαλάτα, ιδανική για κάθε περίσταση!