Κοτόσουπα με λαχανικά της Αργυρώς: Νόστιμη και θρεπτική, έτοιμη στο πι και φι – Ιδανική επιλογή για τις πρώτες κρύες μέρες

Το απόλυτο φαγητό για τις πρώτες “τσουχτερές” φθινοπωρινές μέρες. Την κοτόσουπα την αγαπούν μικροί και μεγάλοι και αποτελεί μια εύκολη επιλογή για να εντάξουμε πιο δύσκολα λαχανικά στην διατροφή μας.

Κοτόσουπα με λαχανικά της Αργυρώς

Και αν το αυγολέμονο σου πέφτει βαρύ, αυτή η μοναδική συνταγή της Αργυρώς με λαχανικά και κριθαράκι θα σε κάνει να γλύφεις τα δάχτυλά σου! Στα συν ότι είναι ακόμα πιο εύκολη και γρήγορη στην προετοιμασία της!

Κοτόσουπα με λαχανικά της Αργυρώς θα χρειαστείς:

2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσο
1 καρότο
1/2 σελινόριζα
1 γλυκοπατάτα κόκκινη
1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. δυόσμο αποξηραμένο
2 κλων. μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
1 φλ. τραχανά ή κριθαράκι ή άλλο μικρό ζυμαρικό

Κοτόσουπα με λαχανικά της Αργυρώς – Η συνταγή

Καθαρίζουμε τα λαχανικά.

Ψιλοκόβουμε το πράσο και το καρότο.

Κόβουμε σε καρέ την σελινόριζα και τη γλυκοπατάτα.

Ζεσταίνουμε σε μεσαία κατσαρόλα το ελαιόλαδο.

Σοτάρουμε το πράσο, την σελινόριζα και το καρότο για 3′, σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε τη γλυκοπατάτα.

Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για 1′ τρίβοντας την κατσαρόλα.

Προσθέτουμε τα φιλέτα κοτόπουλου ολόκληρα.

Προσθέτουμε 1-1/2 λίτρο νερό ή ζωμό.

Βράζουμε τη σούπα για 20′ σε μέτρια φωτιά.

Αφαιρούμε το κοτόπουλο σε πιατέλα.

Το ψιλοκόβουμε ή το μαδάμε με τα δάχτυλα σε ίνες.

Το κρατάμε στην άκρη ζεστό.

Προσθέτουμε το πιπέρι, το αλάτι, την πάπρικα και τον ξερό δυόσμο.

Προσθέτουμε τον τραχανά.

Σιγοβράζουμε για 10′.

Τέλος, ξαναρίχνουμε το κοτόπουλο στην σούπα και σιγοβράζουμε για 5.

Για το σερβίρισμα
Σερβίρουμε καυτή την κοκκινιστή κοτόσουπα με λαχανικά σε βαθιά μπολ.

Γαρνίρουμε με λίγο φρέσκο δυόσμο και λεμόνι.

Σερβίρουμε με μια κουταλιά γιαούρτι.

Exit mobile version