Μους λεμονιού: Το ελαφρύ και γευστικό γλυκό που δεν θα μείνει ούτε κουταλιά

Αν αγαπάτε τα ελαφριά, δροσερά και αρωματικά γλυκά, τότε αυτή η μους λεμονιού θα γίνει η αγαπημένη σας! Με την τέλεια ισορροπία μεταξύ γλυκού και ξινού, είναι το ιδανικό επιδόρπιο για να κλείσει ένα γεύμα ή να σας χαρίσει μια απολαυστική στιγμή δροσιάς. Και το καλύτερο; Χρειάζεται ελάχιστος χρόνος προετοιμασίας!

Η μους λεμονιού είναι ένα αφράτο γλυκό με πλούσια γεύση εσπεριδοειδών, που συνδυάζει την κρεμώδη υφή με την αναζωογονητική αίσθηση του λεμονιού.

Μους λεμονιού – Υλικά (για 4 μερίδες)

Χρόνος παρασκευής

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε τη ζελατίνη
    Βάζουμε το φύλλο ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό για 5 λεπτά να μαλακώσει. Αν χρησιμοποιούμε σκόνη, τη διαλύουμε σε 2 κ.σ. χλιαρό νερό.

2. Χτυπάμε την κρέμα
Σε ένα μπολ, χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με τη μισή ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί. Την τοποθετούμε στο ψυγείο.

3. Φτιάχνουμε την κρέμα λεμονιού
Σε μπεν μαρί (κατσαρολάκι πάνω από νερό που σιγοβράζει), ανακατεύουμε τους κρόκους, το ξύσμα, το χυμό λεμονιού και την υπόλοιπη ζάχαρη. Ζεσταίνουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρώς. Στραγγίζουμε τη ζελατίνη και τη ρίχνουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

4. Χτυπάμε τα ασπράδια
Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές.

5. Συνδυάζουμε τα μείγματα
Αρχικά, ανακατεύουμε απαλά την κρέμα λεμονιού με τη σαντιγί. Έπειτα, ενσωματώνουμε τα χτυπημένα ασπράδια με απαλές κινήσεις, ώστε να διατηρηθεί αφράτη η μους.

6. Σερβίρουμε & ψύχουμε
Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια ή μπολάκια και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες.

Tips για τέλεια μους λεμονιού

Exit mobile version