Η μουσταλευριά του Άκη: Το πεντανόστιμο φθινοπωρινό γλυκό μόνο με 5 υλικά, έτοιμο στο άψε-σβήσε!

Φθινοπωρινή, γλυκιά και μυρωδάτη, η μουσταλευριά του Άκη μας κάνει να ανυπομονούμε για το φθινόπωρο!

Τι κι αν ακόμα ο καιρός είναι καλοκαιρινός, η φύση δεν περιμένει. Το ημερολόγιο φτάνει σε λίγες μέρες στα μισά του Σεπτέμβρη και ο πάγκος του μανάβη γεμίζει με τα πιο μυρωδάτα φθινοπωρινά φρούτα και λαχανικά. Δεν υπάρχει ωραιότερο γλυκό για αυτή την εποχή από την γλυκόξινη, ζουμερή μουσταλευριά του Άκη, έτοιμη στο άψε σβήσε! Πάμε να δούμε τη συνταγή:

Για τη μουσταλευριά του Άκη θα χρειαστείς;

1200 ml μούστο
3 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
3 κ.σ. νισεστέ
1 κ.γ. ανθόνερο
καρύδια, λίγα χοντροκομμένα, για το σερβίρισμα
κανέλα, τριμμένη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Υπολογίζουμε περίπου 1 κ.σ. αλεύρι για κάθε ποτήρι μούστου. Από το μούστο κρατάμε την μία κούπα σε ένα μπολ όπου προσθέτουμε το αλεύρι και το νισεστέ ή το κορν φλάουρ.
Με ένα σύρμα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να μην έχει σβολάκια.
Βάζουμε τον υπόλοιπο μούστο σε μια κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε και προσθέτουμε και το μείγμα που έχουμε στο μπολ. Εξακολουθούμε να ζεσταίνουμε το μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς και στο τέλος το φέρνουμε σε βρασμό.
Βράζουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πήξει αρκετά το μείγμα.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το ανθόνερο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε μπολ. Από πάνω πασπαλίζουμε με τα καρύδια.
Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρουμε με κανέλα.

Η μουσταλευριά του Άκη, εύκολη και γρήγορη!

Exit mobile version