Μπαμπάτσικη τυρόπιτα σουφλέ με τραγανά φύλλα κρούστας και σόδα – Έτοιμη σε 10 λεπτά!

Μια πανεύκολη τυρόπιτα, με γενναία δόση από ποικιλία τυριών, μια διασκεδαστική διαδικασία στρωσίματος των υλικών και ράντισμα με σόδα (αναψυκτικό). Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για τυρόπιτα που… θα αφήσει «κάγκελο» και την πεθερά σου.

 

Μπαμπάτσικη τυρόπιτα σουφλέ με τραγανά φύλλα κρούστας και σόδα – Έτοιμη σε 10 λεπτά!

 

Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
200 γρ. τυρί φέτα
200 γρ. τυρί μαλακό (τύπου μοτσαρέλλα ή ένταμ)
100 γρ. γραβιέρα
4 αυγά Σε θερμοκρασία δωματίου
330 ml σόδα (αναψυκτικό) σε θερμοκρασία δωματίου
150 ml λάδι
πιπέρι
Σουσάμι για την επιφάνεια

 

Μπαμπάτσικη τυρόπιτα σουφλέ με τραγανά φύλλα κρούστας και σόδα – Έτοιμη σε 10 λεπτά!

Εκτέλεση
Ζουμερή τυρόπιτα σουφλέ με τραγανά φύλλα κρούστας και σόδα – Έτοιμη σε 10 λεπτά!

Τρίβουμε τα τυριά , τα βάζουμε σε ένα μπωλ , προσθέτουμε το πιπέρι και ανακατεύουμε.

Λαδώνουμε ένα ταψί 25×35 και τοποθετούμε το πρώτο φύλλο φροντίζοντας να ανέβει και στα τοιχώματα.

Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και απλώνουμε κατά τον ίδιο τρόπο και το δεύτερο φύλλο.

Σκορπίζουμε μια χούφτα από το μίγμα των τυριών σε όλη την επιφάνεια και σκεπάζουμε με το επόμενο φύλλο.

Από εδώ και πέρα επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία με ένα φύλλο τη φορά, λαδώνοντας ενδιάμεσα και σκορπίζοντας μια χούφτα τυριών κάθε φορά μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.

Δεν πιέζουμε τα φύλλα κατά το στρώσιμο, αλλά τα αφήνουμε με πτυχές ώστε να δημιουργούνται κενά αναμεσά τους.

Τελειώνουμε στρώνοντας το τελευταίο φύλλο πάνω από την πίτα, κλείνουμε τα άκρα πιέζοντας με το πινέλο προς τα κάτω και χαράζουμε την πίτα.

Ρίχνουμε σε ένα μπωλ τα αυγά και τη σόδα και τα χτυπάμε καλά με το σύρμα.

 

Περιλούζουμε την πίτα με αυτό το υγρό και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Αφήνουμε την πίτα να σταθεί και να τραβήξει τα υγρά για 15-20 λεπτά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190ο μέχρι να ροδίσει και να καλοψηθεί.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

Exit mobile version