«Μπαμπάτσικη» τυρόπιτα της γιαγιάς χωρίς φύλλο με φέτα και γιαούρτι έτοιμη σε 10′

«Μπαμπάτσικη» τυρόπιτα της γιαγιάς: Δε νομίζουμε τώρα που ήρθε το καλοκαίρι, να μη μαγειρεύεις πλέον. Οκ, σίγουρα δεν έχεις τόσο ελεύθερο χρόνο όπως τις ημέρες του χειμώνα αλλά καλό θα ήταν να συνεχίσεις να μπαίνεις στην κουζίνα και να πειραματίζεσαι. Έστω και με τόσο εύκολες συνταγές μαγειρικής.

 

«Μπαμπάτσικη» τυρόπιτα της γιαγιάς χωρίς φύλλο με φέτα και γιαούρτι έτοιμη σε 10′

Σπιτική τυρόπιτα χωρίς φύλλο. Δες τι υλικά χρειάζεσαι και πώς ακριβώς θα την φτιάξεις μέσα σε λίγα λεπτά. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για τυρόπιτα που θυμίζει ομελέτα.

Υλικά
2 κούπες αλεύρι
2 φρέσκα αυγά
400 γρ. φέτα
1 φλιτζάνι λάδι
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 πρέζα αλάτι
Λίγο πιπέρι
Νερό
1 κ.σ baking powder

«Μπαμπάτσικη» τυρόπιτα της γιαγιάς χωρίς φύλλο με φέτα και γιαούρτι έτοιμη σε 10′

Εκτέλεση
Χτυπάμε μέσα σε μια λεκάνη το γιαούρτι, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφος χυλός. Θρυμματίζουμε τη φέτα και την ρίχνουμε μέσα στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

«Μπαμπάτσικη» τυρόπιτα της γιαγιάς χωρίς φύλλο με φέτα και γιαούρτι έτοιμη σε 10′

 

Στη συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε μαζί με το baking powder σιγά-σιγά στο μείγμα φροντίζοντας παράλληλα να ανακατεύουμε καλά. Αν το μείγμα βγει λιγάκι σφιχτό προσθέτουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο και ρίχνουμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι το μείγμα, φροντίζοντας να το στρώσουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε στο κάτω μέρος του φούρνου, στους 180ο για περίπου 50 λεπτά.

Όταν η πίτα ροδίσει είναι έτοιμη για… κατανάλωση.

Exit mobile version