Μπριάμ στον φούρνο: Το απόλυτο λαδερό που ετοιμάζεται στο πι και φι

Αν θέλετε ένα γρήγορο, υγιεινό και απολαυστικό γεύμα, το μπριάμ είναι η τέλεια επιλογή. Μια συνταγή που απαιτεί ελάχιστη προετοιμασία, αφού απλώς κόβετε τα λαχανικά, τα ανακατεύετε και τα ψήνετε στον φούρνο. Ιδανικό και για όσους ακολουθούν vegan διατροφή, είναι πλούσιο σε γεύση και αρώματα.

Μπριάμ στον φούρνο: Το απόλυτο λαδερό που ετοιμάζεται στο πι και φι

Υλικά

Μπριάμ στον φούρνο: Το απόλυτο λαδερό που ετοιμάζεται στο πι και φι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C σε αέρα και αντιστάσεις.
  2. Κόβετε τις μελιτζάνες και τις πατάτες σε έξι κομμάτια, τα κολοκύθια σε μεγάλα κομμάτια και τις ντομάτες στα τέσσερα.
  3. Σε ένα βαθύ ταψί, τοποθετείτε όλα τα λαχανικά και τα ανακατεύετε καλά.
  4. Αλέθετε το σκόρδο με το ελαιόλαδο στο μπλέντερ και περιχύνετε το φαγητό. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά.
  5. Ρίχνετε το νερό και ανακατεύετε καλά.
  6. Ψήνετε για 40-45 λεπτά. Την πρώτη μισή ώρα σκεπάζετε το ταψί, ενώ στη συνέχεια το αφήνετε ξεσκέπαστο για να ροδίσουν τα λαχανικά.
  7. Σερβίρεται ζεστό, χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Ένα πιάτο που μυρίζει καλοκαίρι και παράδοση, έτοιμο με ελάχιστο κόπο αλλά με μέγιστη γεύση.

Exit mobile version