Καρπούζι ή το πεπόνι; Αυτό το γλυκό ψυγείου συμπεριλαμβάνει και τα δύο αυτά φρούτα για να μην «τσακώνονται» μεταξύ τους ούτε αυτά ούτε εσείς στο σπίτι που προτιμάτε ο καθένας το δικό του.
Δείτε πως θα φτιάξετε το γλυκό ψυγείου με καρπούζι και πεπόνι:
Υλικά
Για την βάση
- 150 γρ τύπου Μιράντα
- 60 γρ βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα
- 250 γρ τυρί mascarpone
- 200 γρ κρέμα γάλακτος 35 %
- 80 γρ ζάχαρη άχνη
- 5 γρ λεμόνι
- 1 πρέζα αλάτι
Για το ζελέ πεπόνι, καρπούζι
- 8 φύλλα ζελατίνη
- 400 γρ. πεπόνι
- 400 γρ καρπούζι
- 50 γρ ζάχαρη
- 60 γρ χυμό λεμόνι
Με την ευκαιρία: Θα σας τρέχουν τα σάλια: Δροσερό γλυκό ψυγείου με πανακότα και κεράσια
Εκτέλεση
- Σε μούλτι θρυμματίζουμε τα μπισκότα τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και τα μεταφέρουμε σε φόρμα με αποσπώμενη βάση και στρώνουμε καλά πιέζοντας ελαφρά, το βάζουμε στο ψυγείο.
- Στο κάδο του μίξερ μεταφέρουμε όλα τα υλικά για την κρέμα και χτυπάμε για 3 με 4 λεπτά, σε μέτρια προς δυνατή ένταση.
- Αδειάζουμε τη κρέμα στα μπισκότα, απλώνοντας ομοιόμορφα με μαρίζ και πάλι στο ψυγείο.
- Εύκολο γλυκό ψυγείου πεπόνι καρπούζι
- Για το ζελέ σε μπολ με κρύο νερό και πάγο, βάζουμε τα φύλλα ζελατίνη και αφήνουμε 5 λεπτά να μαλακώσουν.
- Σε μπλέντερ κάνουμε χυμό το πεπόνι, το καρπούζι και περνώντας από σουρωτήρι και βάζουμε το ένα πέμπτο σε κατσαρολάκι, μαζί με τη ζάχαρη, αφήνουμε να πάρει μια βράση,
- Αποσύρουμε και ανακατεύουμε καλά τις ζελατίνες, αφού τις στείψουμε στο χέρι μας, να δυαλυθούν.
- Προσθέτουμε στα τέσσερα πέμπτα το μείγμα αυτό, βάζουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε, μέχρι να κρυώσει και να αρχίσει να δένει.
- Όταν κρυώσει εντελώς το ρίχνουμε σιγά σιγά πάνω στη κρέμα και βάζουμε ψυγείο για 5 ώρες περίπου και είναι έτοιμο.