Μέλη του Ρουβικωνα πέταξαν πριν από λίγο τρικακια έξω από το σπίτι του Κωνσταντίνου Τασούλα που βρίσκεται στην Κηφισιά.
Η παρέμβαση του Ρουβίκωνα προκάλεσε την άμεση αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, που έκανε λόγο για τη χειρότερη εκδοχή του φασισμού.
«Η επίθεση εκπροσώπων της χειρότερης εκδοχής του φασισμού στο σπίτι του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα, την ημέρα της εκλογής του, με συνθήματα μίσους, δεν φοβίζει κανέναν δημοκρατικό πολίτη. Εντούτοις, έχει τεράστια αξία να αναλογιστούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης πού οδηγεί η τακτική της τοξικότητας και των συκοφαντιών, ειδικά όταν μιλάμε για μια εθνική τραγωδία», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.
Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Τασούλας εξελέγη το πρωί της Τετάρτης 12/2, από την Ολομέλεια της Βουλής με 160 ψήφους Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ο Κώστας Τασούλας είχε δεχθεί πυρά για τους χειρισμούς του ως πρόεδρος της Βουλής της δικογραφίας των Τεμπών.
Στις πρώτες του δηλώσεις ο κ. Τασούλας ανέφερε πως είναι «μεγάλη τιμή και βαριά ευθύνη η ανάδειξή μου στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Χρειάζονται λύσεις ευρύτερης αποδοχής σε διάλογο με την κοινωνίας».
«Υπάρχουν και δεδομένες δυσκολίες στην πολιτική τις οποίες γνωρίζω. Μόνο με εθνική προσπάθεια και λύσεις κοινής αποδοχής και διάλογο με την κοινωνία θα τις υπερβούμε», συμπλήρωσε.
«Η απόδοση των πολιτικών προσπαθειών δεν εξαρτάται μόνο από τον σωστό προγραμματισμό ή τις εποικοδομητικές προτάσεις. Η απόδοση των πολιτικών προσπαθειών εξαρτάται από το πλαίσιο και την πολιτική ατμόσφαιρα μέσα στην οποία διεξάγονται οι πολιτικές διεργασίες. Και όλα αυτά πρέπει να επιτελούνται μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον ασυνήθιστης αβεβαιότητας και πλήθους γεωπολιτικών ανακατατάξεων και πολεμικών συγκρούσεων, εδώ, στην ευρύτερη γειτονιά μας, ενώ την ίδια στιγμή οι μεταπολεμικές παραδοχές σχέσεων και ισορροπιών, δοκιμάζονται ήδη ή μετατοπίζονται ανησυχητικά.
Ο ρυθμός του κόσμου όπως τον ξέραμε από τα μεταπολεμικά χρόνια δεν φαίνεται να συνεχίζει ο ίδιος και μια στοίβα σπασμένες εικόνες παίρνει συχνά τη θέση του. Και μέσα σε αυτό τον ορυμαγδό αλλαγών στάσεων και ισορροπιών για μας εδώ στο πέτρινο ακρωτήρι της Ελλάδας, η γραμμή παραμένει σταθερή. Ενίσχυση των αμυντικών και διπλωματικών μας δυνατοτήτων και ενίσχυση της κοινωνικής μας συνοχής μέσα στην ΕΕ που στοχεύει στην στρατηγική της αυτονομία αλλά που πρέπει να βιαστεί ακόμη περισσότερο για αυτό. Η χώρα μας καλείται να ενισχύσει περαιτέρω το γόητρό της προς τα έξω και παλεύει για την προκοπή και το κλίμα εμπιστοσύνης στο εσωτερικό της που είναι πιστεύω στόχοι ευρύτερα αποδεκτοί».