Πανεύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο του Δημήτρη Μακρυνιώτη

Σε χρόνο μηδέν γίνεται αυτή η τυρόπιτα χωρίς φύλλο. Χρησιμοποιούμε μείγμα από τυριά της αρεσκείας μας και μια μικρή ποσότητα γιαουρτιού που δίνει ωραία γεύση αλλά και υφή στην πίτα.

 

 

Υλικά
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
150 ml ελαιόλαδο
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 μεσαία αυγά
100 ml γάλα πλήρες
500 γρ. φέτα
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο με γιαούρτι | Dimitriοs MakriniotisΤυρόπιτα χωρίς φύλλο με γιαούρτι | Dimitriοs Makriniotis

 

 

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε με ένα σύρμα, το γάλα, τα αυγά, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη.
Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε το αλεύρι και αφού γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτουμε την φέτα που έχουμε κόψει σε ακαθόριστα κομμάτια.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί 25χ35 , που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για 45 λεπτά.

Exit mobile version