ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πανεύκολο σπιτικό παγωτό βανίλια χωρίς παγωτομηχανή με μόνο 5 υλικά

Advertisement

Καλοκαίριασε και ο οργανισμός ζητάει παγωτό όλη τη μέρα! Με αυτή τη συνταγή που απαιτεί μόνο 5 υλικά χωρίς παγωτομηχανή δεν θα ξεμείνετε ποτέ!

Δείτε πως θα φτιάξετε παγωτό βανίλια χωρίς παγωτομηχανή:

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες

500 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπάρα
500 γρ. κρύα φρέσκια φυτική κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική (εκείνη που βρίσκουμε στα ψυγεία)
300 γρ. ζαχαρούχο ζάλα
4 βανιλέτες
1 κ.σ. υγρή βανίλια
Μία πρέζα αλάτι

Πανεύκολο σπιτικό παγωτό βανίλια χωρίς παγωτομηχανή με μόνο 5 υλικά

Παγωτό βανίλια χωρίς αυγά της Αργυρώς | Συνταγή | Argiro.gr

Πανεύκολο σπιτικό παγωτό βανίλια χωρίς παγωτομηχανή με μόνο 5 υλικά

Οδηγίες

 

Advertisement
1. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα δύο είδη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουμε μία σφιχτή σαντιγί.
2. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, τις βανιλέτες, την υγρή βανίλια και το αλάτι.
3. Χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

4. Το μεταφέρουμε σε ένα μεταλλικό μπολ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 10 ώρες.

Σημειώσεις
Αυτή τη βάση μπορούμε να την εμπλουτίσουμε με ότι επιθυμούμε όπως σταγόνες σοκολάτας, μπισκότα, ξηρούς καρπούς, σιρόπι ή λικέρ.
Καλή απόλαυση!
Διαβάστε επίσης:

Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button