Πεντανόστιμη μαγειρίτσα με κοτόπουλο ιδανική για μικρούς και μεγάλους

Η μαγειρίτσα με κοτόπουλο, σύμφωνα με τη Νεκταρία Κοκκινάκη, αποτελεί μια εναλλακτική επιλογή για όσους δεν καταναλώνουν εντόσθια κρέατα και αναζητούν κάτι διαφορετικό στην παραδοσιακή διατροφή. Πρόκειται για ένα πιάτο με εξαιρετική γεύση και υγιεινές ιδιότητες, προσεγγίζοντας την αίσθηση και τη γεύση της κλασικής μαγειρίτσας.

 

Πεντανόστιμη μαγειρίτσα με κοτόπουλο ιδανική για μικρούς και μεγάλους

 

Υλικά – Μαγειρίτσα

600 γρ. κοτόπουλο χωρίς κόκαλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
300 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου ψιλοκομμένα
100ml ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
50ml λευκό κρασί
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μαρούλι ψιλοκομμένο
1/2 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
100 γρ. ρύζι καρολίνα ή γλασέ
Αλάτι & πιπέρι
Για το αυγολέμονο
2 αυγά
Χυμό από 1-2 λεμόνια

 

Πεντανόστιμη μαγειρίτσα με κοτόπουλο ιδανική για μικρούς και μεγάλους

 

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1 λεπτό, ρίχνουμε τα συκωτάκια και το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 5 λεπτά. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε το ρύζι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το μαρούλι και αλατίζουμε.

Πεντανόστιμη μαγειρίτσα με κοτόπουλο ιδανική για μικρούς και μεγάλους

Συμπληρώνουμε με 1 ½ λίτρο νερό και βράζουμε για περίπου 35-40 λεπτά μέχρι να ψηθούν. Όταν είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά για να φτιάξουμε το αυγολέμονο. Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε σταδιακά τον χυμό λεμονιού συνεχίζοντας το χτύπημα. Παίρνουμε ζωμό από την κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακινούμε κυκλικά την κατσαρόλα. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε την σούπα ζεστή.

Διαβάστε επίσης: ;Θεϊκή συνταγή μαγειρίτσας από τον Ηλία Μαμαλάκη  Γιατί τρώμε αυτό το πιάτο το βράδυ της Ανάστασης;

Exit mobile version