Πεντανόστιμη παραδοσιακή φανουρόπιτα χωρίς μίξερ έτοιμη σε λίγα λεπτά

Φανουρόπιτα: Η πίτα του Αγίου Φανουρίου είναι νηστίσιμη, φτιάχνεται στην μνήμη του Αγίου, στις 27 Αυγούστου, και προσφέρεται στους πιστούς ως ευλογία.

Η φανουρόπιτα παραδοσιακά φτιάχνεται την παραμονή του Αγίου Φανουρίου, δηλαδή στις 26 Αυγούστου, και οι πιστοί την πηγαίνουν στην εκκλησία.

Η παρακάτω συνταγή για φανουρόπιτα είναι του Γιάννου Βαλιάνου και την βρήκαμε από το προφίλ του στο Instagram.

Εύκολη φανουρόπιτα χωρίς μίξερ που γίνεται σε μόλις 5 λεπτά
Υλικά

100 μλ ηλιέλαιο
200 μλ φρέσκο χυμο πορτοκαλι
130 γρ ζάχαρη
1 κ.γλ κανέλα
1 κ.σ κονιάκ ( προαιρετικά )
1/4 κ.γλ γαρύφαλλο (προαιρετικά)
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
1 φακ baking powder 20γρ
1/2 φλ καρύδια ψιλοκομμένα (προαιρετικά )
λιγο λάδι και λιγο σουσάμι για την φόρμα

Διαβάστε Επίσης
Πανεύκολη φανουρόπιτα χωρίς μίξερ – Ετοιμη σε μόλις 5 λεπτά
Φανουρόπιτα: Η συνταγή έκπληξη του Στέλιου Παρλιάρου
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο, τον χυμο, την ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο.

Με το σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλύσουμε την ζάχαρη όσο περισσότερο μπορούμε (βοηθάει στο να μην μας τρίβεται το αποτέλεσμα). Προσθετουμε το κοσκινισμένο αλευρι και το baking powder και ανακατεύουμε τόσο ώστε να έχουμε ένα ωραίο μειγμα. Προσθετουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια και ριχνουμε ένα ανακάτεμα.

Λαδωνουμε μια φόρμα 20 εκ και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Εάν βάλετε φόρμα 26 εκ. θα σας γίνει κοντό όπως και στο βίντεο. Αν βάλετε φόρμα 20 εκ. θα σας γίνει ψηλό όπως στην φωτογραφία. Μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε.

Exit mobile version