Πεντανόστιμο καλοκαιρινό τιραμισού με βελούδινη κρέμα, έτοιμο σε 20′

Κλασικό γλυκό το Τιραμισού, μπορεί να ακούγεται δύσκολο αλλά δεν είναι. Η παρακάτω συνταγή είναι η απόδειξη.

Πεντανόστιμο καλοκαιρινό τιραμισού: Το καλοκαίρι τραβάει γλυκάκι το απόγευμα. Και μπορεί για πολλούς το καλοκαίρι να είναι συνδεδεμένο με γλυκά όπως το κλασικό ψυγείου με το ζελέ (συνταγή έχουμε δει εδώ) αλλά υπάρχουν και άλλα αγαπημένα γλυκά ψυγείου που είναι ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι.

Ενα από αυτό το τιραμισού. Μην σας τρομάζει. Η παρακάτω συνταγή είναι ιδιαίτερα εύκολη, το γλυκάκι σας θα γίνει σε 20 λεπτά .

Υλικά συνταγής για εύκολο τιραμισού
4 κρόκοι
1 κούπα ζάχαρη
450 γραμμ. μασκαρπόνε
3 κούπες σαντιγί
σαβαγιάρ
2 φλιτζάνια καφέ
1/4 φλιτζάνι ρούμι
σκόνη κακάο

Πεντανόστιμο καλοκαιρινό τιραμισού με βελούδινη κρέμα, έτοιμο σε 20′

 

Εκτέλεση συνταγής για εύκολο τιραμισού
Χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να γίνει το μείγμα λευκό, για έως 5 λεπτά.

Πεντανόστιμο καλοκαιρινό τιραμισού με βελούδινη κρέμα, έτοιμο σε 20′

Προσθέστε το μασκαρπόνε και χτυπήστε στο μίξερ καλά.
Προσθέστε τη σαντιγί και ενσωματώστε με μια σπάτουλα.
Μουλιάστε τα σαβαγιάρ: Σε ένα μπολ βάλτε μαζί τον καφέ με το ρούμι. Βουτήξτε τα σαβαγιάρ, ένα ένα για ένα δευτερόλεπτο, όχι περισσότερο και απλώστε τα στα ταψάκι σας.

Πεντανόστιμο καλοκαιρινό τιραμισού με βελούδινη κρέμα, έτοιμο σε 20′

 

Απλώστε το μισό από το μείγμα της κρέμας.
Απλώστε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ που έχετε βουτήξει στον καφέ.
Απλώστε επάνω επάνω την υπόλοιπη κρέμα.

Πεντανόστιμο καλοκαιρινό τιραμισού με βελούδινη κρέμα, έτοιμο σε 20′

Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν το σερβίρετε, ιδανικά για όλη τη νύχτα.
Λίγο πριν το σερβίρισμα πασπαλίζουμε το κακάο.

Exit mobile version