ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πεντανόστιμος κορμός σοκολάτας με γλάσο που λιώνει στο στόμα, έτοιμος σε 10′


Πεντανόστιμος κορμός σοκολάτας με γλάσο: Αυτό το γλυκό το γνωρίζουμε όλοι, πολύ καλά γιατί το τρώμε από μικροί και είναι το αγαπημένο γλυκό των παιδικών μας χρόνων.

Η συνταγή απογειώνεται του μωσαϊκού απογειώνεται με την προσθήκη γλάσου σοκολάτας. Το σίγουρο είναι πως δεν θα μείνει ούτε μπουκιά άμα το φτιάξετε.

Χορηγούμενο

 

Πεντανόστιμος κορμός σοκολάτας με γλάσο που λιώνει στο στόμα, έτοιμος σε 10′

Χορηγούμενο

Σε αυτό το υπέροχο γλυκό ψυγείου συνδυάζονται τελεία το κακάο, με τα τριμμένα μπισκότα και το πλούσιο γλάσο σοκολάτας για την επικάλυψη.

Υλικά

Χορηγούμενο

Μπισκότα 2 πακέτα
Ζάχαρη Άχνη 125 γρ
Βιτάμ 250 γρ
Κονιάκ 1 φλιτζανάκι του καφέ
Κακαο 6 κουταλιές της σούπας
Βανίλια 1
Γάλα 200 ml φρέσκο
Για το γλάσο
Γάλα Εβαπορέ 30 γρ
Κουβερτουρα 100 γρ
Βιτάμ 1 κουτάλια

 

Χορηγούμενο

Πεντανόστιμος κορμός σοκολάτας με γλάσο που λιώνει στο στόμα, έτοιμος σε 10′

Ο κορμός μωσαϊκό είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά μικρών και μεγάλων και τον συναντάμε σε πολλές διαφορετικές παραλλαγές. Ο συγκεκριμένος κορμός εκτός από πεντανόστιμος είναι και πολύ εύκολος στην εκτέλεση του και έτσι μπορείτε να τον φτιάξετε όλοι ακόμα και αν είστε αρχάριοι στην κουζίνα.

Αυτό το γλυκό με την διαχρονική άξια είναι ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό ή Κυριακάτικο τραπέζι σας. Φτιάξτε το και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας, δεν θα μπορέσει να του αντισταθεί κανείς.


Κορμός σοκολάτας: Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα σε ένα μπολ. Βάζουμε το βιτάμ, την άχνη, το κακάο σε μπολ και τα δουλεύουμε.

Ρίχνουμε το κονιάκ τη βανίλια και τέλος τα μπισκότα βουτώντας τα στο γάλα ζυμώνουμε και τοποθετούμε το μείγμα σε λαδόκολλα του δίνουμε το σχήμα το κλείνουμε και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.


Την επόμενη το βγάζουμε απ την κατάψυξη κάνουμε ένα γλάσο με το εβαπορέ, την κουβερτούρα το βιτάμ και το ρίχνουμε πάνω!






Back to top button