Ρυζόγαλο της μαμάς -Κάθε μπουκιά και παιδικές αναμνήσεις

Το ρυζόγαλο είναι από εκείνα τα γλυκά που σε γυρίζουν στα χρόνια της παιδικής αθοώτητας.

Με ρίζες βαθιά στην ελληνική παράδοση, αυτό το απλό αλλά τόσο αγαπημένο γλύκισμα έχει συνδεθεί με παιδικές αναμνήσεις, γιαγιάδες που ανακατεύουν υπομονετικά την κατσαρόλα και κουζίνες που πλημμυρίζουν από άρωμα βανίλιας και κανέλας.

Ρυζόγαλο – Υλικά (για 4-5 μερίδες)

Εκτέλεση:

  1. Ξεπλένουμε το ρύζι καλά και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά με το νερό μέχρι να απορροφηθεί και να μαλακώσει (περίπου 15-20 λεπτά).

  2. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε να βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει.

  3. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

  4. Αν θέλουμε πιο δεμένο αποτέλεσμα, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο γάλα και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.

  5. Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολάκια και αφήνουμε να κρυώσει.

  6. Πασπαλίζουμε με κανέλα πριν το σερβίρουμε.

Tips:

Exit mobile version