Σαν καινούρια τσακ μπαμ: Καθαρίστε την πόρτα του φούρνου με μαγειρική σόδα και 4 ακόμη υλικά

Ο καθαρισμός της πόρτας του φούρνου είναι μια διαδικασία που οι περισσότεροι παραμελούν. Ωστόσο, εάν δεν γίνεται συχνά, η συσσώρευση λίπους ή υπολειμμάτων τροφίμων μπορεί να δημιουργήσει ένα στρώμα βρωμιάς που δύσκολα φεύγει. Η μαγειρική σόδα λύνει το προβλημα.

Μαγειρική σόδα: Τα καμένα υπολείμματα φαγητού στον φούρνο δεν φεύγουν εύκολα όσο δυνατά και αν τα τρίβετε. Επίσης, μπορούν να φιλοξενήσουν βακτήρια και να μολύνουν τα τρόφιμα.

Καθαρίστε την πόρτα του φούρνου σε 15 λεπτά

Η Lynsey Crombie, η πιο δημοφιλής ειδικός καθαρισμού στη Βρετανία, γνωστή και ως «Η Βασίλισσα του Καθαρισμού», εξήγησε ότι η πόρτα του φούρνου πρέπει να καθαρίζεται τακτικά για να λειτουργεί σωστά η συσκευή.

Σε μια ανάρτησή της στο Instagram, η Lynsey δήλωσε: «Ένας πεντακάθαρος φούρνος είναι πολύ πιο αποδοτικός, παράγει λιγότερο καπνό και αφήνει τη μυρωδιά του νόστιμου φαγητού σας να διαχέεται στο σπίτι σας».

Το μόνο που χρειάζεστε είναι τα δύο καλύτερα προϊόντα για την εξάλειψη του λίπους, τα οποία δεν είναι άλλα από τη μαγειρική σόδα και το υγρό πιάτων.

Θα χρειαστείτε:

Η μαγειρική σόδα είναι ήπια αλκαλική, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ αποτελεσματική στην αποσύνθεση όξινων λιπαρών λεκέδων και υπολειμμάτων τροφίμων.

Όταν η μαγειρική σόδα αναμιχθεί με νερό, μπορεί να διασπάσει τα καμένα σημάδια λίπους σε μικρότερα σωματίδια και να τα αφαιρέσει εύκολα.

Το υγρό πιάτων έχει σχεδιαστεί για να αφαιρεί το λίπος καθώς περιέχει δραστικές ουσίες που είναι πολύ αποτελεσματικές στην απομάκρυνση των καμένων υπολειμμάτων, βοηθώντας στον εύκολο καθαρισμό τους.

Οδηγίες:

Exit mobile version