Σιροπιαστό γλυκό ψυγείου με για τις απογευματινές λιγούρες

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με κέικ σιροπιαστό με ζαχαρούχο γάλα. Θα τρώτε και δε θα χορταίνετε! Άπαιχτη η γεύση του!

 

Σιροπιαστό γλυκό ψυγείου με για τις απογευματινές λιγούρες

Υλικά

Για το κέικ

400 γρ. Φαρίνα
100 γρ. Κακάο
400 γρ. Ζάχαρη
650 ml γάλα φρέσκο
250 ml ηλιέλαιο
2 βανίλιες
3 αυγά
1 κ.γ. κοφτή, αλάτι
Για το γλάσο σιροπιάσματος

2 κουτιά ζαχαρούχο
250 κουβερτούρα γάλακτος
Για την σαντιγί

2 φακ. garni
500 ml γάλα φρέσκο παγωμένο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το κέικ μαζί σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε το μείγμα μας, που είναι αρκετά αραιό, σε ένα πυρέξ που έχουμε λαδώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 45 λεπτά στον αέρα.
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το ζαχαρούχο και ρίχνουμε την κουβερτούρα ανακατεύοντας συνέχεια για να λιώσει.
Χτυπάμε το περιεχόμενο των φακέλων με το γάλα για 5 λεπτά μέχρι να σφίξει η σαντιγί μας.
Την βάζουμε στο ψυγείο.
Μόλις γίνει το κέικ το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
Ανοίγουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια του με το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας.
Ρίχνουμε το σοκολατένιο γλάσο που είναι ζεστό και το αφήνουμε στην άκρη.
Μετά από κάνα μισάωρο το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Τέλος ρίχνουμε την σαντιγί, πασπαλίζουμε με τρίμματα κουβερτούρας και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Exit mobile version