Σπανακόπιτα της τεμπέλας χωρίς φύλλο, έτοιμη στο πι και φι

Δεν της φαίνεται πόσο εύκολη μπορεί να είναι αυτή η σπανακόπιτα της τεμπέλας χωρίς φύλλο. Λατρεμένη γιατί δεν έχει διαδικασίες, ούτε πιθανότητα αποτυχίας, σιγουράκι δηλαδή!

Αν δεν έχεις ξαναφτιάξει πίτα αυτή είναι η συνταγή με την οποία πρέπει να ξεκινήσεις. Με έντονη γεύση φέτας, γίνεται αφράτη και φυσικά τελειώνει γρήγορα γιατί δεν καταλαβαίνεις πόσο γρήγορα τρώγεται…

Σπανακόπιτα της τεμπέλας χωρίς φύλλο, έτοιμη στο πι και φι

ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
30 Λεπ.
ΧΡΟΝΟΣ
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
1 Ωρ.
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ
ΧΡΟΝΟΣ
1 Ωρ. 30 Λεπ.
ΠΙΑΤΟ
Πίτες
ΜΕΡΙΔΕΣ
9 Κομμάτια
ΘΕΡΜΙΔΕΣ
367

Σπανακόπιτα της τεμπέλας χωρίς φύλλο, έτοιμη στο πι και φι

 

ΥΛΙΚΑ
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 πράσα κομμένα
500 γρ σπανάκι
¼ κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
¼ κούπας άνηθο ψιλοκομμένο
½ κ. γ. αλάτι
½ κ. γ. πιπέρι
1 ½ κ. γ. κάρυ
250 γρ φέτα
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
120 ml ελαιόλαδο
250 γρ στραγγιστό γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
200 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι

 

Σπανακόπιτα της τεμπέλας χωρίς φύλλο, έτοιμη στο πι και φι

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ζεσταίνω το ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρω το κρεμμύδι με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα πράσα.
Όταν μαραθούν ρίχνω το σπανάκι (αν είναι φρέσκο το έχω ζεματίσει πριν για 1 λεπτό σε βραστό νερό, αν είναι κατεψυγμένο απευθείας) και αφήνω να εξατμιστούν τελείως τα υγρά του.
Προσθέτω το μαϊντανό, το άνηθο, αλάτι, πιπέρι, βγάζω το τηγάνι από την εστία και αφήνω το περιεχόμενο να κρυώσει.
Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά, ρίχνω το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και ανακατεύω.
Προσθέτω το νερό και το αλεύρι που έχω ενώσει με το αλάτι.
Βάζω μέσα τα κρυα χορταρικά (από το τηγάνι), το κάρυ, και 200 γρ φέτα χοντροκομμένη και ανακατεύω.
Το ρίχνω σε λαδωμένο και αλευρωμένο σκεύος 35×40 εκ, ισιώνοντας την επιφάνεια του.
Πασπαλίζω με έξτρα θρυμματισμένη φέτα, πιέζω να μπουν λίγο μέσα τα κομμάτια και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στις αντιστάσεις, για 1 ώρα περίπου (αν χρειαστεί σκεπάζω με αλουμινόχαρτο προς το τέλος).
Βγάζω, κόβω σε κομμάτια και σερβίρω. Τρώγεται ζεστή και κρύα!

 

Exit mobile version