Αν αναζητάτε το τέλειο γλυκό για να κλείσετε το γεύμα σας, το cheesecake με φιστίκι Αιγίνης είναι η ιδανική επιλογή. Με την κρεμώδη υφή του και τη μοναδική γεύση του φιστικιού, είναι βέβαιο ότι θα σας ενθουσιάσει.
Σπιτικό Cheesecake με Φιστίκι Αιγίνης – Ένα δροσερό γλύκισμα που εντυπωσιάζει!
Υλικά:
Για τη βάση:
- 150 γρ. τριμμένα μπισκότα
- 60 γρ. τριμμένο φιστίκι Αιγίνης
- 50 γρ. λιωμένο βούτυρο Νώμα Δράμας
Για τη γέμιση:
- 500 γρ. τυρί κρέμα
- 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 460 γρ. γιαούρτι
- 2 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις Χρυσός Μύλος
- 140 γρ. τριμμένο φιστίκι Αιγίνης
- 2 κουταλιές γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 4 φρέσκα αυγά από αχυρώνα Κ. Μσκεδονίας Νώμα (ελαφρώς χτυπημένα)
Για τη σάλτσα:
- Μέλι
- Σπασμένα φιστίκια Αιγίνης
Σπιτικό Cheesecake με Φιστίκι Αιγίνης – Ένα δροσερό γλύκισμα που εντυπωσιάζει!
Διαδικασία:
Βήμα 1 – Προετοιμασία της βάσης:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα. Βάζουμε τα μπισκότα και το φιστίκι στο μπλέντερ και τα αλέθουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να αποκτήσουμε μια υφή σαν βρεγμένη άμμο. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση (διάμετρος 20-22 εκ.) και το πιέζουμε καλά με τα χέρια μας και ένα ποτήρι για να πάρει σχήμα. Ψήνουμε για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα.
Βήμα 2 – Προετοιμασία της γέμισης:
Με ένα σύρμα χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ανακατεύουμε, και μετά το αλεύρι, τα φιστίκια, το εκχύλισμα βανίλιας και τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά για να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Βήμα 3 – Ψήσιμο:
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 40 λεπτά. Η γέμιση πρέπει να είναι σταθερή, εκτός από το κέντρο που πρέπει να παραμένει ελαφρώς τρεμουλιαστό. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και ξεκολλάμε το cheesecake από τα τοιχώματα της φόρμας. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και το βάζουμε στο ψυγείο για μια νύχτα.
Σερβίρισμα:
Σερβίρουμε με μέλι και σπασμένα φιστίκια Αιγίνης για extra γεύση και διακόσμηση.