Σταθερότητα και αισιοδοξία για την οικονομία… με την υπογραφή Μητσοτάκη…

Με φόντο τις παγκόσμιες αναταράξεις, ο πρωθυπουργός βρήκε ευκαιρία να συγχαρεί την κυβέρνησή του για την «ακλόνητη» οικονομική πρόοδο — σαν να μην υπάρχει ακρίβεια, φτώχεια ή ανισότητες

Στο πλαίσιο της πρώτης του συνάντησης με τον Κωνσταντίνο Τασούλα με την ιδιότητά του ως Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε στις γεωπολιτικές ανακατατάξεις, ενώ παράλληλα εξήρε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, παρουσιάζοντας μια θετική αλλά πλασματική στην πραγματικότητα εικόνα της ελληνικής οικονομίας.

Στην πρώτη του επίσημη συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχασε την ευκαιρία να υπογραμμίσει τις –κατά την άποψή του– θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνοντας πως «οι ενδείξεις για τη δυναμική της οικονομίας είναι όλες ενθαρρυντικές».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως σε ένα περιβάλλον γεμάτο αβεβαιότητες και γεωπολιτικές αναταράξεις, η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στη δημοσιονομική πειθαρχία, η οποία –όπως είπε– αποτελεί τη βάση κάθε αξιόπιστης οικονομικής στρατηγικής. Αναφερόμενος στις διεθνείς εξελίξεις, τόνισε τη σημασία μιας ισορροπημένης εμπορικής σχέσης ανάμεσα στις ΗΠΑ και την ΕΕ, λέγοντας: «Όλοι οι εμπορικοί πόλεμοι έχουν μόνο χαμένους. Είναι κρίσιμο να προχωρήσουμε σε μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, καθώς οποιαδήποτε διατάραξη στις σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ θα έχει επιπτώσεις σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να κάνει λόγο για «θετικά μηνύματα» στις εξαγωγές και την εκκίνηση της τουριστικής περιόδου, σημειώνοντας ότι «η εξωστρέφεια είναι πλέον μια απτή πραγματικότητα».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στον ρευστό γεωπολιτικό χάρτη, επισημαίνοντας πως η διεθνής αστάθεια απαιτεί ταχύτατη προσαρμογή από τα κράτη. «Βλέπουμε σήμερα την αμφισβήτηση της ισορροπίας που είχε διαμορφωθεί μετά το 1945, καθώς και μια επιστροφή σε λογικές προστατευτισμού που μας γυρίζουν έναν αιώνα πίσω», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Τασούλας.

Τόνισε ακόμη την ανάγκη για κοινή ευρωπαϊκή στάση, σημειώνοντας ότι η ΕΕ οφείλει να αντιδράσει ενωμένα, με ψυχραιμία και επιχειρήματα, ώστε να προστατεύσει το συμφέρον και των δύο πλευρών του Ατλαντικού.

Exit mobile version