Η “Σούπα του Ιπποκράτη” αναδημιουργήθηκε από τον Αμερικανό Δρ Max Gerson. Η διάσημη διατροφή του Gerson θεωρείται ευεργετική και λέγεται ότι βοηθά στη θεραπεία πολλών ανίατων ασθενειών, όπως καρκίνος, φυματίωση, διαβήτης, αρθρίτιδα, αλλεργίες, έλκη, καρδιακές παθήσεις, αρτηριοσκλήρωση, ψυχικές διαταραχές, νεφρικές παθήσεις και σκλήρυνση κατά πλάκας.
Συνταγή: Η θεραπευτική σούπα του Ιπποκράτη θα διώξει το κρύο
Ο Δρ Gerson πίστευε ότι οι ασθενείς του έπρεπε να καταναλώνουν αυτή τη σούπα δύο φορές την ημέρα για να αποτοξινώσουν το σώμα τους.
Υλικά:
- 1 μέτρια σελινόριζα ή 3-4 κλωνάρια σέλινου
- 1 μέτρια ρίζα μαϊντανού (αν υπάρχει)
- Σκόρδο κατά βούληση
- 2 μικρά πράσα ή 1 μεγάλο
- 1 ½ κιλά ντομάτες (ή περισσότερες)
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 1 κιλό πατάτες
- Μαϊντανός για γεύση
Συνταγή: Η θεραπευτική σούπα του Ιπποκράτη θα διώξει το κρύο
Εκτέλεση:
- Πλένετε καλά τα λαχανικά, τα αποφλοιώνετε και τα κόβετε σε μικρούς κύβους.
- Προσθέτετε αρκετό φιλτραρισμένο νερό ώστε να καλύψει τα λαχανικά στην κατσαρόλα.
- Μαγειρεύετε τα υλικά σε χαμηλή φωτιά για 1,5 έως 2 ώρες με σκεπασμένη κατσαρόλα.
- Όταν τα λαχανικά μαλακώσουν, τα αφαιρείτε από τη φωτιά και τα βάζετε σε μπλέντερ.
- Αφαιρείτε τις ίνες και τις φλούδες.
- Ανακατεύετε τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια παχιά και κρεμώδης υφή.
- Πολτοποιείτε τη σούπα ενώ είναι ζεστή, καθώς αν κρυώσει θα αποκτήσει κολλώδη και αμυλούχα υφή.
- Αφήνετε τη σούπα να κρυώσει πριν την αποθηκεύσετε στο ψυγείο.