Απολαύστε μια πεντανόστιμη τυρόπιτα με πλούσια γέμιση από τέσσερα διαφορετικά τυριά, ιδανική για το σχολικό κολατσιό, ένα χορταστικό βραδινό ή ακόμα και για μεσημεριανό όταν δεν έχετε χρόνο για μαγείρεμα.
Συνταγή: Πανεύκολη τυρόπιτα ταψιού με 4 τυριά – Σκέτη απόλαυση
Υλικά
Για τη ζύμη
- 2 φύλλα κουρού
Για τη γέμιση
- 125 γρ. φέτα, τριμμένη
- 125 γρ. ανθότυρο, τριμμένο
- 125 γρ. ρεγκάτο, τριμμένο
- 125 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
Για την μπεσαμέλ
- 500 ml φρέσκο γάλα
- 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο (κατά βούληση)
- 2 αυγά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το άλειμμα
- Λίγο ελαιόλαδο
Για το πασπάλισμα
- Σουσάμι (προαιρετικά)
Συνταγή: Πανεύκολη τυρόπιτα ταψιού με 4 τυριά – Σκέτη απόλαυση Εκτέλεση
- Προετοιμασία της μπεσαμέλ: Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Μόλις δέσει η μπεσαμέλ, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά, ανακατεύοντας γρήγορα.
- Προσθήκη των τυριών: Ρίχνουμε στη μπεσαμέλ τη φέτα, το ανθότυρο, το ρεγκάτο και το κεφαλοτύρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Στήσιμο της τυρόπιτας: Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το πρώτο φύλλο κουρού. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο.
- Ψήσιμο: Χαράζουμε την τυρόπιτα, αλείφουμε την επιφάνειά της με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για περίπου 35 λεπτά, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Συμβουλές & Παραλλαγές
- Αντί για ελαιόλαδο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βούτυρο στη μπεσαμέλ για πιο πλούσια γεύση.
- Οι αναλογίες των τυριών μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Περισσότερη φέτα θα δώσει πιο αλμυρή γεύση, ενώ το ανθότυρο θα την κάνει πιο γλυκιά.
- Συνολικά, η ποσότητα των τυριών πρέπει να είναι περίπου 500 γρ.
Δοκιμάστε τη και απολαύστε μια υπέροχη τυρόπιτα με αφράτη γέμιση και τραγανό φύλλο!
Μία συνταγή από το Daddycool.gr,