Τα μυστικά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για την τέλεια τυρόπιτα με κρέμα γιαουρτιού, ανθότυρου και φέτας έτοιμη σε 10′

Τα μυστικά της Αργυρώς για την τέλεια τυρόπιτα: Οι τυρόπιτες της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, δεν χάνουν και μια μόνο δοκιμή θα σε πείσει να δοκιμάσεις την τέλεια και λαχταριστή τυρόπιτα που ακολουθεί. Με την ευκαιρία, δείτε συνταγή για τυρόπιτα κιουνεφέ με κρεμώδη γέμιση.

 

Τα μυστικά της Αργυρώς για την τέλεια τυρόπιτα με κρέμα γιαουρτιού, ανθότυρου και φέτας έτοιμη σε 10′

 

Υλικά
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο (ή 1 πακέτο φύλλο κρούστας)
750 ml φρέσκο γάλα
1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ.)
500 γρ. φέτα (τριμμένη)
500 γρ. ανθότυρο (τριμμένο)
5 αυγά
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Τα μυστικά της Αργυρώς για την τέλεια τυρόπιτα με κρέμα γιαουρτιού, ανθότυρου και φέτας έτοιμη σε 10′

Εκτέλεση
Έπεσε το site της Αργυρώς: Το μυστικό για σούπερ τυρόπιτα με κρέμα γιαουρτιού, ανθότυρου και φέτας έτοιμη σε 10′

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα τυριά και τρίβουμε αρκετό πιπέρι.

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το ελαιόλαδο και το γιαούρτι, με σύρμα, να ενωθούν.

Λαδώνουμε ένα ταψί νούμερο 36 και στρώνουμε απλωτά το πρώτο και το δεύτερο χωριάτικο φύλλο.

Περιχύνουμε με μια κουτάλα από το υγρό μίγμα (γάλα, αυγά κ.λπ.) και πασπαλίζουμε με μια χούφτα γεμάτη τριμμένα τυριά.

Τα μυστικά της Αργυρώς για την τέλεια τυρόπιτα με κρέμα γιαουρτιού, ανθότυρου και φέτας έτοιμη σε 10′

Απλώνουμε το τρίτο φύλλο σουρωτό, το περιχύνουμε με υγρό μίγμα και πασπαλίζουμε τυριά.

Συνεχίζουμε με άλλες τρεις στρώσεις από σουρωτό (ελαφρά τσαλακωμένο) φύλλο, υγρό μίγμα και τα υπόλοιπα τυριά.

Το τελευταίο φύλλο το απλώνουμε να είναι ίσια η επιφάνειά του και το μπήγουμε από κάτω (όπως στο γαλακτομπούρεκο) για να κλείσουμε την τυρόπιτα.

Τα μυστικά της Αργυρώς για την τέλεια τυρόπιτα με κρέμα γιαουρτιού, ανθότυρου και φέτας έτοιμη σε 10′

 

Χαράζουμε ελαφρά τη τυρόπιτα σε κομμάτια και περιχύνουμε με το υπόλοιπο υγρό μίγμα.

Ψήνουμε την τυρόπιτα με φύλλο κρούστας και γιαούρτι σαν της γιαγιάς σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω, στην τελευταία σχάρα του φούρνου, στους 180°C βαθμούς για 50 λεπτά με 1 ώρα, να ροδίσει καλά η επιφάνειά της και να φουσκώσει (φουσκώνει πολύ και γίνεται διπλάσια σε ύψος).

Exit mobile version