Τέλος η CISCO από τη Θεσσαλονίκη – Πως ναυάγησε η πολυδιαφημισμένη από την κυβέρνηση επένδυση;

Το καλοκαίρι του 2020 η CISCO κατέφτασε στη Θεσσαλονίκη… μετά βαΐων και κλάδων, υποσχόμενη μεγάλες επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας. Τέσσερα χρόνια, η γνωστή αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας αποχαιρετά ουσιαστικά άπραγη την συμπρωτεύουσα, με την πολυδιαφημιζόμενη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη έλευσή της στη χώρα μας να εξελίσσεται σε φιάσκο.

Το κτίριο των παλιών σφαγείων της πόλης επιστρέφει στον Δήμο Θεσσαλονίκης, με τον Στέλιο Αγγελούδη να ανακοινώνει το απόγευμα της Δευτέρας 1/7, ότι «ολοκληρώνεται η παρουσία της εταιρείας που είχε τη χρήση του Labattoir», κατηγορώντας, μάλιστα, την πολυεθνική εταιρεία ότι επί τέσσερα χρόνια «δεν κατέβαλε τις δέουσες οφειλές για τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου», οι οποίες μεταφέρονταν στους δημότες. Και δεν μιλάμε για κανένα αστείο ποσό, καθώς υπολογίζεται ότι αυτές ανέρχονταν σε 147.300 ευρώ.

«Αυτά τα τέσσερα χρόνια, δεν είχε τη χρήση για την οποία όλοι προσδοκούσαμε», ανέφερε, επίσης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η CISCO αποτελούσε μια από τις πλέον διαφημιζόμενες επενδύσεις στην Ελλάδα από πλευράς κυβέρνησης, ωστόσο το ερώτημα είναι κατά πόσο υλοποιήθηκαν αυτοί οι στόχοι και κατά πόσο τηρήθηκαν τα μνημόνια με την εταιρεία. Το μόνο σίγουρο είναι πως η συγκεκριμένη επένδυση… πέρασε και δεν ακούμπησε την τοπική οικονομία.

Από την πλευρά της, πάντως, η αμερικανική εταιρία κάνει λόγο «για επίτευξη των στόχων και με το παραπάνω». Ίσως, βέβαια, να αναφέρεται στην εμπλοκή της στο… σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει στα τέλη του 2021, τότε που η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων είχε διαπιστώσει πως, κατά τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης, εξαιτίας των διαφόρων περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί από την κυβέρνηση λόγω της πανδημίας Covid-19, είχε γίνει παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας, καθώς είχαν παραχωρηθεί παρανόμως στη CISCO ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των χρηστών γνωστής πλατφόρμας.

Exit mobile version